Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την κυκλοφορία ενός βιβλίου που υποστηρίζει ότι ο Ιησούς Χριστός δεν αναστήθηκε και πως οι Απόστολοι έπεσαν θύματα… οφθαλμαπάτης. Η νέα θεωρία παρουσιάζεται στο βιβλίο του ακαδημαϊκού από το Kings College, Τόμας ντε Γουέσελοου, που ονομάζεται «Το σημάδι: Η Ιερά Σινδόνη του Τορίνο και το Μυστικό της Ανάστασης».

Ο Βρετανός ακαδημαϊκός δηλώνει πεπεισμένος ότι οι Απόστολοι… παραπλανήθηκαν από την εικόνα που είναι αποτυπωμένη πάνω στην Ιερά Σινδόνη και πως η Ανάσταση του Ιησού ήταν απλώς μια οφθαλμαπάτη.

Η θεωρία του ακαδημαϊκού βασίζεται στην υπόθεση ότι στο μυαλό ενός ανθρώπου, πριν από 2.000 χρόνια, η εικόνα της Σινδόνης θα πρέπει να ήταν τρομερά εντυπωσιακή. Παρ’ όλα αυτά ο καθηγητής Ιστορίας γράφει ότι η Σινδόνη του Τορίνο είναι αυθεντική και αποτελεί το σάβανο του Ιησού.

Επικρίσεις

Οι πολλοί επικριτές του βιβλίου αναφέρουν επικριτές του βιβλίου αναφέρουν ότι πρόκειται απλώς για… εικασίες και πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανατρέψουν θρησκευτικές πεποιθήσεις και ιστορικά ντοκουμέντα 2.000 ετών. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που επιστήμονες επιλέγουν να παρουσιάσουν μελέτες και βιβλία λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, «δοκιμάζοντας» με αυτό τον τρόπο τους πιστούς και προσπαθώντας παράλληλα να κερδίσουν αναγνώριση και να… εξαργυρώσουν για πολύ περισσότερα από τα 30 αργύρια του Ιούδα την εφήμερη δημοσιότητα.

Οι μαθητές του Ιησού είδαν με τα μάτια τους την εικόνα του Δασκάλου τους πάνω στο ύφασμα με το οποίο τον είχαν περιτυλίξει μετά τη Σταύρωσή Του.

Ο Ντε Γουέσελοου τονίζει ότι αυτή η εμπειρία των Αποστόλων ήταν πολύ διαφορετική από το κανονικό και ότι οι ίδιοι σίγουρα τη βρήκαν πραγματικά ανησυχητική. «Είδαν την εικόνα στο ύφασμα ως τον ζώντα Ιησού» αναφέρει ο ακαδημαϊκός, και συμπληρώνει: «Την εποχή εκείνη, οι εικόνες είχαν ψυχολογική παρουσία, και οι άνθρωποι πίστευαν ότι είχαν δική τους ζωή σε μία άλλη διάσταση του Σύμπαντος. Για να καταλάβουμε τι πραγματικά συνέβη, πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση των Αποστόλων, που πήγαν στον τάφο του Ιησού τρεις ημέρες μετά τη Σταύρωσή Του στο ημίφως και είδαν την εικόνα αυτή να εμφανίζεται στο ύφασμα. Τότε, όπου οι άνθρωποι έβλεπαν σκιές και αντανακλάσεις, έβλεπαν και ζωή».

Στο βιβλίο του, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, ο Τόμας ντε Γουέσελοου γράφει ότι η εικόνα του προσώπου του Ιησού που εμφανίζεται πάνω στην Ιερά Σινδόνη αποτυπώνει μια φυσιολογική χημική αντίδραση.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι προκλήθηκε από χημικά από το σώμα του Ιησού που είχε αρχίσει να αποσυντίθεται, τα οποία αντέδρασαν με το άμυλο του υφάσματος.

Πηγή: real.gr