Για σήμερα έχουμε ένα νηστίσιμο γλυκό το οποίο είναι αγαπημένο όλων των παιδιών (μικρών και μεγάλων).

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη μερέντα
Ένα τέλειο υποκατάστατο της μερέντας, όταν νηστεύουμε ακόμα και το λάδι.
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Γλυκό
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 200 γρ. Φουντούκια
  • 125 γρ. Κακάο, 1 πακέτο
  • 1 Ποτήρι Νερό
  • 1,5 Ποτήρι Ζάχαρη
  • 1 Τεμάχιο Βανίλια
  • 70 γρ. Κουβερτούρα
Εκτέλεση
  1. Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
  3. Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
  4. Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
  5. Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
  6. www.sintagespareas.gr