Η συνταγή της ημέρας είναι ένα απολαυστικό γλυκό. Δέσποινα Παρασύρη για το κάθε μέρα

Η συνταγή της ημέρας: Αμερικάνικο cheesecake
Το γνωστό σε όλους cheesecake στην Αμερικάνικη έκδοση
Cuisine: Αμερικάνικη
Τύπος συνταγής: Γλυκό
Serves: 1 Φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 250 γρ. Μπισκότα, digestive
  • 125 γρ. Μαργαρίνη, Βιτάμ
  • 750 γρ. Τυρί, Κρέμα
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • ½ Σφηνάκι Βανίλια, Υγρή ή σε σκόνη
  • 1 Τεμάχιο Λεμόνι, Ξύσμα. Το λεμόνι να είναι ακέρωτο
  • 2 κ.γ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 Τεμάχιο Αυγό
  • 300 γρ. Γιαούρτι, Στραγγιστό
  • 1 Δόση Βύσσινα, Κομπόστα
Εκτέλεση
  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και λιώνουμε τη μαργαρίνη.
  2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαργαρίνη με τα μπισκότα και στρώνουμε το μείγμα σε ταψί με αποσπώμενη βάση. Στρώνουμε και στη βάση και στα τοιχώματα όσο μπορούμε φροντίζοντας να είναι συμπαγές.
  3. Καλύπτουμε τη φόρμα και το μπισκότο με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Σε μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα στην αρχή λίγο μόνο του να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα 4 αβγά.
  5. Χτυπάμε λίγο και σιγά-σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Θα χρειαστεί στο ενδιάμεσο να σταματήσουμε το χτύπημα και να καθαρίσουμε τα τοιχώματα για να είναι όλο το μείγμα ομοιόμορφο.
  6. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.
  7. Βγάζουμε τη φόρμα με το μπισκότο από το ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα από το μίξερ.
  8. Ψήνουμε στον αέρα στους 140 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο ή στο φούρνο πάνω κάτω στους 160.
  9. Στη συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα, με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για δύο ώρες, και αφού στεγνώσει καλά, το βάζουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
  10. Αφού κρυώσει καλύπτουμε την επιφάνεια με τα βύσσινα από την κομπόστα και σερβίρουμε. Αν δεν μας αρέσει η κομπόστα βύσσινο μπορούμε να βάλουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα που μπορούμε να βρούμε εύκολα στην αγορά. Θέλουμε να υπάρχει μια γλυκόξινη γεύση για να υπάρχει αντίθεση με την γλυκιά βάση.