Με γκολ του Μέλμπεργκ στο 81ο λεπτό ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΟΦΗ με 1-0 και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν ανώτεροι σε όλη της διάρκεια του αγώνα και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν από τον αντίπαλό τους.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό ως εξής: Ο Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Ο Χολέμπας με τον Τοροσίδη οι δύο ακραίοι αμυντικοί με τους Μαρκάνο και Μέλμπεργκ κεντρικό δίδυμο. Ο Μανιάτης με τον Ορμπάιθ δυο αμυντικά χαφ, με τον Φουστέρ μπροστά τους, τον Μιραλάς αριστερά, τον Αμπντούν δεξιά και τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Σαχσανίδης, στην άμυνα Βάντο και Γαλανόπουλος στα άκρα Ταυλαρίδης και Γεωργίου κεντρικό δίδυμο. Στα χαφ θα βρεθούν οι Κάλαϊτζιτς, Βερόν και Ζόρντι Λόπεθ και στην τριάδα μπροστά τους οι Παπουλής Σίσιτς και Μάντζιος

Το παιχνίδι στο Καραϊσκάκης ξεκίνησε όπως… αναμενόταν. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε πως ήθελε από το πρώτο λεπτό να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον ΟΦΗ. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν αυτοί που πήραν κάθε πρωτοβουλία, αφήνοντας τους αντιπάλους τους να παίζουν μόνο με αντεπίθέσεις. Πράγματι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άρχισε να χάνει επιθέσεις και να δημιουργεί τις ευκαιρίες, όμως έδειξε να έχει και πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να κρατήσει τους αντιπάλους του μακριά από την περιοχή του Σαχσανίδη και ταυτόχρονα προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στους γηπεδούχους έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον ταχύτατο Παπουλή.

Ο τελευταίος όμως, δεν ήταν δυνατόν να τα καταφέρει κόντρα σε τρεις και τέσσερις αντιπάλους, ενώ παράλληλα ο Βαγγέλης Μάντζιος έδειχνε πως ήταν απελπιστικά μόνος του στην επιθετική γραμμή και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, καθώς έμεινε μακριά από αυτή.

Ο Βαλβέρδε έβλεπε πως όπως αγωνίζονταν ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε ουσιαστικά να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει τις κινήσεις του από το ημίχρονο, το οποίο και έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ετσι έριξε στον αγώνα τον Φετφατζίδης, πιστεύοντας πως θα μπορέσει να εκμεταλευτεί την διεισδικότητα του νεαρού διεθνή και να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ομως και το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως το πρώτο, με τον Ολυμπιακό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης, να έχει κλείσει τους Κρητικούς στα καρέ τους, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Ταυτόχρονα και ο ΟΦΗ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, δείχνοντας πως τον ενδιαφέρει αρχικά το μηδέν παθητικό και στη συνέχεια να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Ολα αυτά μέχρι το 81ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Ορμπάιθ εκτέλεσε φάουλ και ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Σουηδός για μία ακόμα φορά αποτέλεσε τον παίκτη που έδωσε και την λύση στον Ολυμπιακό. Εστω κι έτσι λοιπόν, οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το προβάδισμα στις αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ και θα ταξιδέψουν στο Ηράκλειο για τον επαναληπτικό με στόχο να το διατηρήσουν και να πάρουν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδας

Γήπεδο: “Γ.Καραϊσκάκης”

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Πάνου, Τάτσης

Ολυμπιακός(Ερνέστο Βαλβέρδε):Κάρολ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδη, Ορμπάιθ, Μανιάτη, Φουστέρ, Μιραλάς, Αμπντούν, Τζεμπούρ.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος):Σαχσανίδη, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδη, Γαλανόπουλο, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Ζόρντι Λόπεζ, Παπουλή, Σίσιτς, Μάντζιος.