Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία που εκτυχλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Τουλούζη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία μικρά κοριτσάκια κι ένας καθηγητής έξω από το Εβραϊκό Γυμνάσιο. Στον τόπο της τραγωδίας έσπευσε ο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος με τρεμάμενη φωνή δήλωσε, αναφερόμενος στα παιδιά που χάθηκαν, πως πρόκειται για μια δολοφονία που δεν αφορά μόνο την Εβραϊκή κοινότητα αλλά όλη τη Γαλλία, η οποία βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών.

Επίσης τόνισε αυστηρά ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να βρεθεί ο δράστης και να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Το ίδιο απόγευμα, από το Ελιζέ έκανε λόγο για τον πασιφανές αντισημιτικό κίνητρο της επίθεσης, ενώ τα σενάρια στοχοποιούν ακροδεξιές ομάδες ή ισλαμιστές.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο γάλλος Πρόεδρος ύστερα από συνομιλία του με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο ασφαλείας κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων (plan Vigipirate), με τον δείκτη κινδύνου στο κόκκινο, στην περιοχή της Νότιας Γαλλίας, πέριξ της Τουλούζης.

Παράλληλα, ύστερα από βαλλιστική εξέταση, έγινε η ταυτοποίηση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη σημερινή επίθεση και αυτής που πραγματοποιήθηκε προ ημερών και στοίχισε τη ζωή σε τρεις στρατιώτες στην ίδια πόλη.

Ο Φρανσουά Ολλάντ επίσης επισκέφτηκε σήμερα την τραγική πόλη, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας καταδίκασε τα γεγονότα.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων στη Συναγωγή της Notre Dame de Nazareth στο Παρίσι αλλά και στην Τουλούζη.

Όλες οι προεκλογικές εκστρατείες και διεργασίες σταματούν προσωρινά σε ένδειξη πένθους και όλα τα σχολεία της Γαλλίας θα κάνουν ενός λεπτού σιγή το πρωί της Τρίτης.

Πηγή: skai.gr