Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Ποντίκι». Ο δικομματισμός καταρρέει, 5ος ο Φ. Κουβέλης, πτώση για το ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας pulse για το «Ποντίκι» η ΝΔ συγκεντρώνει 17% το ΠΑΣΟΚ 10%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν μαζί με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη δείχνει να χάνει έδαφος και να φτάνει το 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνουν 5% η Χρυσή Αυγή 3,5 και ο ΛΑΟΣ 3%.

Εκτός βουλής σύμφωνα με την μέτρηση μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία, οι Οικολόγοι και το Άρμα πολιτών.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και φτάνει τις 9,5 μονάδες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 6,5% και 4,5% η Χρυσή Αυγή.

Στον πίνακα της εκτίμησης κατανομής εδρών (με βάση την εκτίμηση πρόθεσης ψήφου με αναγωγή), η ΝΔ εξασφαλίζει 116 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 39, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ από 36 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά 30, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» 19, η Χρυσή Αυγή 13 και ο ΛΑ.Ο.Σ. 11.

Στο ερώτημα ποιο ζήτημα θα αποτελέσει το κύριο κριτήριο για το τι θα ψηφίσει ο πολίτης το 47% απαντά «η τιμωρία υπευθύνων για τη σημερινή κατάσταση», ενώ το 38% θα αναζητήσει μέσα από την κάλπη καλύτερη επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της «Pulse» το 73% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης θα επηρεάσει το τι θα ψηφίσουν στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Στο ερώτημα αν θα αλλάξει το ΠΑΣΟΚ με τον Ευ. Βενιζέλο ως νέο αρχηγό, το 48% δηλώνει ότι δεν θα αλλάξει. Μάλιστα, ένα 20% εκτιμά ότι η πορεία του κόμματος θα είναι προς το χειρότερο και μόλις το 18% πιστεύει ότι τυχόν αλλαγή θα είναι προς το καλύτερο.

Πηγή: real.gr