Οι παλιές «καραβάνες», που… αγνοούσε ο Βίλας- Μπόας, έκαναν τη δουλειά τους και οδήγησαν την Τσέλσι στην επική ανατροπή!  Οι «μπλε» νίκησαν 4-1 την Νάπολι στην παράταση (3-1 κ.α.), χάρη στα γκολ των Τέρι, Λάμπαρντ, Ντρογκμπά και Ιβάνοβιτς και έκλεισαν εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Η ομάδα του Ντι Ματέο έπιασε ψηλά στάνταρ απόδοσης έπειτα από καιρό και παρέμεινε η μοναδική αγγλική ομάδα που θα συνεχίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Άξια συγχαρητηρίων και η Νάπολι, η οποία προβλημάτισε πολύ τους γηπεδούχους, αλλά στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις και προδόθηκε!

Α’ ημίχρονο:

Το «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν προσφέρεται για εύκολες αποστολές. Ποδοσφαιριστές όπως ο Τέρι, ο Λάμπαρντ και ο Ντρογκμπά ξέρουν τι ακριβώς πρέπει και οφείλουν να κάνουν μπροστά στο κοινό της ομάδας. Γι’αυτό άλλωστε τους επέλεξε και ο Ντι Ματέο για το αρχικό σχήμα! Η κερκίδα έδινε ώθηση και οι «μπλε» τη μετουσίωσαν στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Ντρογκμπά με το στήθος κατέβασε τη μπάλα για τον Στάριτζ και ο Άγγλος με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Ντε Σάνκτις να πέσει στη γωνιά του και να αποκρούσει με υπερένταση! Η απάντηση από πλευράς «παρτενοπέι» ήταν διπλή, αλλά πρώτα ο Χάμσικ με σουτ που κόντραρε στον Τέρι είδε τον Τσεχ να του αρνείται το γκολ, ενώ ο Καβάνι δεν έβαλε σωστά την προβολή από σέντρα σουτ του Μάτζιο.

Η επίθεση των Ναπολιτάνων φάνηκε να υπερέχει της αγγλικής άμυνας, αλλά όσο περνούσε η ώρα, οι Λουίζ και Τέρι σταθεροποιούσαν την απόδοσή τους και ήλεγχαν την κατάσταση στα μετόπισθεν. Όταν έγινε το ίδιο και στην επίθεση, ήρθε το γκολ! Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ραμίρες έκανε σέντρα από δεξιά και ο Ντρογκμπά με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0! Ο Ιβοριανός λίγα λεπτά αργότερα θα έβαζε… «φωτιά» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά δεν κατάφερε να βάλει την προβολή σε σέντρα – σουτ του Στάριτζ και να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα! Ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Μάτζιο με τον Ντοσένα στο 35’, επηρέασε το παιχνίδι της Νάπολι, που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου προσπαθούσε να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ.

Β’ ημίχρονο:

Ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει η Τσέλσι και οι οπαδοί της από το δεύτερο ημίχρονο, πήρε σάρκα και οστά από το κεφάλι του Τζον Τέρι! Οι Λονδρέζοι έφτασαν από πολύ νωρίς στο σκορ πρόκρισης, διπλασιάζοντας τα τέρματά τους στο 47ο λεπτό! Ο Τέρι με εκπληκτική κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λάμπαρντ έκανε το 2-0, όμως η αντίδραση της ομάδας αμέσως μετά το γκολ, ήταν η χειρότερη. Ξαφνικά βρέθηκε σε παθητικό ρόλο, να προσπαθεί πανικοβλημένη να απομακρύνει τους κινδύνους και το πλήρωσε. Ο Ινλέρ με εκπληκτικό στοπάρισμα με το στήθος και δεξί σουτ στην κίνηση στο 55’, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Τσεχ για το 2-1. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ήθελε γκολ και αφού η απόδοση του Στάριτζ ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να βοηθήσει, ο νεαρός φορ έδωσε τη θέση του στον Φερνάντο Τόρες.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά όμως ήταν ξανά αυτός που για λίγα εκατοστά δεν έβαλε την Τσέλσι και πάλι στο παιχνίδι. Με εκπληκτικό γυριστό σουτ στο 68’ ανάγκασε τον Ντε Σάνκτις να κερδίσει το χειροκρότημα για την εκπληκτική επέμβαση, κάτι που έγινε και δύο λεπτά αργότερα για τον Πετρ Τσεχ σε προσπάθεια του Ζούνινγκα! Η Νάπολι, έβαλε το… χεράκι της στην προσπάθεια της Τσέλσι και αυτό του Ντοσένα σε κεφαλιά του Ιβάνοβιτς στο 75ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Φρανκ Λάμπαρντ να στήσει τη μπάλα στα εννέα μέτρα! Ο Άγγλος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, έκανε το 3-1 και το παιχνίδι έγινε ροντέο! Ο Λαβέτσι λίγο έλειψε στο 87’ να βάλει «ταφόπλακα» στις ελπίδες των «μπλε», αλλά δεν πήρε ποτέ την κεφαλιά από τη σέντρα του Χάμσικ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση!

Παράταση:

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν γρήγορα στον εξτρά χρόνο και η Νάπολι αποφάσισε να βγει μπροστά και να ψάξει το γκολ με το οποίο θα «σκότωνε» την Τσέλσι και θα έπαιρνε την πρόκριση. Οι Ιταλοί εμφανίστηκαν πιο δραστήριοι και το αριστερό βολέ το Χάμσικ έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσεχ. Ο Φερνάντο Τόρες που είχε κληθεί από τον Ντι Ματέο να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, στο 100ο λεπτό έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα! Ο Ντε Σάνκτις έκανε κακή έξοδο, ο Ισπανός από πλάγια θέση και προ κενής εστίας είχε τη μπάλα στο δεξί του πόδι, αλλά το πλασέ ήταν κάκιστο και έφυγε άουτ!

Το τέταρτο γκολ των «μπλε» με το οποίο το «Στάμφορντ Μπριτζ»… παραλίγο να γκρεμιστεί από τους πανηγυρισμούς ήρθε στο 105’! Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς από το ύψος του πέναλτι έπειτα από γύρισμα του Ντρογκμπά, έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων για το 4-1, έδωσε φτερά στα πόδια των συμπαικτών του και στην Τσέλσι την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι (98’ Μποσίνγκουα), Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα (95’ Μαλουντά), Ντρογκμπά, Στάριτζ (63’ Τόρες)

Νάπολι: Ντε Σάνκτις, Αρόνικα (110’ Εντουάρντο Βάργκας), Καμπανιάρο, Ζούνινγκα, Καναβάρο, Μάτζιο (36’ Ντοσένα), Χάμσικ (106’ Πάντεφ), Γκαργκάνο, Ινλέρ, Καβάνι, Λαβέτσι

Πηγή: sday.gr