Το διάστημα αμέσως μετά την 25η Μαρτίου αναμένεται να προκηρυχθούν οι εκλογές με πιθανότερες ημερομηνίες την 29η Απριλίου ή την 6η Μαΐου, εκτιμά η εφημερίδα Καθημερινή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θέλει οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατό ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προτιμούσε παραπάνω χρόνο.

Στο μεταξύ, σήμερα ο Χάρης Καστανίδης και η Λούκα Κατσέλη αναμένεται να ανακοινώσουν την δημιουργία νέου φορέα στις παρυφές του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσχωρήσει διψήφιος αριθμός βουλευτών έτσι ώστε να συγκροτηθεί και κοινοβουλευτική ομάδα.

Παράλληλα ορισμένοι από τους διαγραφέντες της ΝΔ αναμένεται να προσχωρήσουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, πληροφορίες από το στρατόπεδο του κ. Καμμένου μιλούν για δέκα και πλέον βουλευτές που θα προσχωρήσουν.

Στις εκλογές θα παλέψουμε για την αυτοδυναμία, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει τη συγκυβέρνηση. Όπως είπε, ο λαός θα δώσει το μήνυμα. Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δεν δίνουν σε κανένα κόμμα αυτοδυναμία, είπε ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και οργισμένος, ωστόσο όταν έρθει η ώρα των εκλογών – αν και δε θα έχει κοπάσει η οργή – οι ψηφοφόροι θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα, ότι «το μέλλον κτίζεται πάνω σε μία πρόταση και σε μία ομάαδ που μπορεί ή δεν μπορεί να κυβερνήσει».

Πηγή: skai.gr