«Η πραγματικότητα θα μάς καθοδηγήσει» λέει στον realfm 97.8 ο Παντελής Καψής για τα σενάρια περί συγκυβέρνησης και τα αφήνει όλα ανοιχτά για τις αποφάσεις Παπαδήμου Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Επικρατείας δεν θέλησε να σχολιάσει τα σενάρια που θέλουν τον Λουκά Παπαδήμο να παραμένει στα πολιτικά πράγματα και μετά τις εκλογές αποφεύγοντας να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο και για το δικό του πολιτικό μέλλον.

Ωστόσο σημείωσε με νόημα ότι «το πείραμα της κυβέρνησης Παπαδήμου έχει θετικό πρόσημο και αποτελεί παρακαταθήκη για το εάν στο μέλλον χρειαστεί ή όχι να υπάρξει συγκυβέρνηση».

«Μετά τις εκλογές θα το δούμε, η πραγματικότητα θα μάς καθοδηγήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα τελευταία περιστατικά προπηλακισμού πολιτικών και όχι μόνον λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορούμε να πάμε με τέτοιους όρους σε εκλογές, είναι ζήτημα συνολικής καταδίκης της βίας»

Ο κ. Καψής τόνισε ότι τα μέτρα του Ιουνίου θα υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση και θα αφορούν κυρίως το «μαχαίρι» στο δημόσιο σημειώνοντας ωστόσο ότι «και το ζήτημα των συντάξεων και των μισθών είναι δαπάνες». Επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να μειώσει κατά 5,5 μονάδες το έλλειμμα προκειμένου να περάσει σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και πλεονάσματα.

Πηγή: real.gr