Νέες επικρίσεις στη Δύση εξαπέλυσε ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, διαβεβαιώνοντας ότι η δεν φοβάται τις απειλές περί ανάληψης στρατιωτικής δράσης. «Το ιρανικό έθνος δεν φοβάται τις βόμβες σας και τα πολεμικά σας πλοία και αεροσκάφη. Αυτά τα όπλα δεν αξίζουν τίποτα», φέρεται να είπε ο Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars. «Η εποχή της αλαζονείας και της αποικιοκρατίας έχει παρέλθει, και η εποχή του παραλογισμού σας περνάει επίσης», φέρεται να προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Δύση επιβάλλει σκληρές κυρώσεις προσπαθώντας να αναγκάσει το Ιράν να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Παράλληλα, ζητούν από το Ιράν να επιτρέψει την επιθεώρηση εγκαταστάσεων που θεωρεί ύποπτες.

Από την πλευρά του το Ιράν διαψεύδει ότι σκοπεύει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, αλλά δεν δέχεται σε όλες του τις εγκαταστάσεις τους ελέγχους των ειδικών, χωρίς προϋποθέσεις.

Στο μεταξύ, αν και οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση μέσω της διπλωματίας, σημειώνονται ότι είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια ειρηνική λύση.

Πηγή: skai.gr