Η Κέρκυρα απέδειξε ακόμη μία φορά ότι στα δύσκολα αντιστέκεται και μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Ξάνθης εντός έδρας έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Γκράθια εκμεταλλεύτηκε το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζουν τον τελευταίο ενάμιση μήνα οι Ακρίτες και χάρη στα όμορφα γκολ των Καλαντζή και Γκουστάβο στο δεύτερο ημίχρονο πήραν το υπερπολύτιμο τρίποντο!

Έκτη σερί ήττα για τους Ακρίτες στο πρωτάθλημα, που συνεχίζουν να παρουσιάζουν μεγάλο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια…

Το ματς

Η Κέρκυρα ήταν η ομάδα που μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι. Προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Ξάνθη και το πέτυχε μόλις στο 2ο λεπτό όταν και είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Γκουστάβο έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, έκανε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης αλλά ο Ιωάννου που ερχόταν ανενόχλητος μέσα στην μικρή περιοχή δεν κατάφερε απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί.

Η Ξάνθη ισορρόπησε σε ότι αφορά την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε κυρίως από την αριστερή της πτέρυγα με τον Εντιμάρ, να βγει σε θέση που να γίνει επικίνδυνη. Η Κέρκυρα όμως καλά στημένη αμυντικά και με κοντά τις γραμμές της έκλεινε τους χώρους με αποτέλεσμα αυτό το 0-0 να μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, φάνηκε η διάθεση της Ξάνθης να πιέσει. Με τον Μαρκόβσκι να έρχεται πιο κοντά στην μεσαία γραμμή ώστε να μην είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και τον Πόι να ψάχνει χώρους ανεβάζοντας την απόδοσή του, οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους.

Πάνω που ο ρυθμός έπεσε στο ματς η Κέρκυρα βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Στην σέντρα που έγινε από τον Μαρτίν μέσα στην περιοχή, ο Καλαντζής έβαλε υπέροχα το σώμα του, έπιασε το γυριστό και νίκησε τον Βιβιανί κάνοντας το 1-0 στο 60ο λεπτό του αγώνα.

Στο 69ο λεπτό του αγώνα η Κέρκυρα «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Γκουστάβο εκτέλεσε απευθείας με πολλά φάλτσα το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του και νίκησε τον Βιβιανί για το 2-0.

Η Ξάνθη που έτσι και αλλιώς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν ήταν καθόλου καλή, μετά το 2-0 φάνηκε να πετάει λευκή πετσέτα. Ο Ντάνι αποβλήθηκε στο 82΄για διαμαρτυρία στον διαιτητή ενώ αποβλήθηκε και ο Oυζουνίδης που επίσης εξέφρασε τα παράπονά του με έντονο τρόπο. Εντέλει η Κέρκυρα έφυγε με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο και μία καλή εμφάνιση.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων

Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Καλαντζής (76΄Ηλιάδης), Καραλής (68΄Μπάρκογλου), Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν (89΄Μαζνόφ), Ιωάννου

Ξάνθη: Bιβιανί, Μπαξεβανίδης (80΄Καζάκης), Εντιμάρ, Πόι, Νταρμπιόν (69΄Μάνταλος), Μαρκόβσκι, Βλαχοδήμος, Φλίσκας (61΄Βασιλακάκης), Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι

Πηγή: sday.gr