Πέντε κακουργηματικές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας για την υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΙΚΑ, για την οποία οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι από το υποκατάστημα Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ’ αυτών. Σε βάρος των έξι ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για μία πρώην υπάλληλο σε κατάστημα του ΙΚΑ στη Λακωνία.

Κατηγορούμενοι μέχρι στιγμής στην υπόθεση είναι οι Κωνσταντίνος Καραΐσκος, Ελένη Μπουραζάνη, Χρύσα Φέρρα, Παναγιώτης Αιματίδης, Χριστίνα Πατεράκη και Χριστίνα Σουρίδη, ενώ το ένταλμα σύλληψης αφορά τη Μυρσίνη Θωμάκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, με τη συνεργασία ασφαλισμένων, εξέδιδαν με ίδιον όφελος πλαστά πιστοποιητικά για την είσπραξη επιδομάτων σε μη δικαιούχους, νοσηλίων κ.ά., ενέργειες που εκτιμάται ότι έχουν προκαλέσει ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο.

Η δικογραφία για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, από τον οποίον οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Πηγή: skai.gr/kathimerini.gr