Το θεατρικό τμήμα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του Ντάριο Φο “Κλέψε λιγότερο” στη “Μικρή Σκηνή” (θεατράκι της Στέγης), από 19 -25 Μαρτίου 2012, 9 μ.μ Το « Κλέψε λιγότερο» είναι μια μαύρη κωμωδία με χαρακτηριστικά της την καυστική σάτιρα και τις απρόσμενες ανατροπές, που έγραψε ο Ντάριο Φο το 1964 για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της ιταλικής κοινωνίας.

Ωστόσο δεν μπορεί κανείς, να μη διακρίνει τον άμεσο συσχετισμό με καταστάσεις και γεγονότα της Ελλάδας του σήμερα και τελικά η διεισδυτική ματιά του στα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα της εποχής του, γίνεται μια διαχρονική καταγγελία της κοινωνίας που με την πάροδο των χρόνων, αντί να γίνει καλύτερη, διαβρώνεται περισσότερο.

Νεκροθάφτες, διευθυντής, πόρνη, επιθεωρητής, αστυνομικός, θυρωροί, καλόγριες, ηγουμένες, κλέφτης, τρελοί, γιατρός, εκβιαζόμενος, δικαστής, εξοχότατος, παρελαύνουν μπροστά μας εμπλεκόμενοι, για να συνθέσουν μια δυνατή ιστορία διαφθοράς, αλλά και καταλυτικής παρέμβασης της εξουσίας. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας η αλκοολική και αντικείμενο πειραγμάτων των συναδέλφων της, νεκροθάφτης Αινεία. Οι τοίχοι του νεκροταφείου είναι το μόνο σπίτι της, μέχρι που ο έξω κόσμος της χτυπάει την πόρτα…