Τρεις εν ενεργεία βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές αλλά και ο Ισίδωρος Κούβελος περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών στην οποία καταγράφονται πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους που έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες πολιτικών προσώπων Ευάγγελος Αργύρης.

”Ο

Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει συνολικά 24 πρόσωπα, εκ των οποίων τρεις είναι εν ενεργεία βουλευτές, δύο ευρωβουλευτές, δύο υπεύθυνοι οικονομικών μικρότερων κομμάτων που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα και οι υπόλοιποι είναι συγγενείς πολιτικών προσώπων και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Πάντως όπως είπε ο κ. Αργύρης μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραπεμφθεί ο Ισίδωρος Κούβελος στον εισαγγελέα εφετών για την παράβαση ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, ενώ επίσης στον εισαγγελέα εφετών για μη υποβολή πόθεν έσχες, αναμένεται να παραπεμφθεί και ο πρώην ευρωβουλευτής Λάρισας της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος ο οποίος καταγράφεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και δεν υπέβαλε πόθεν έσχες.

Οι ορκωτοί ελεγκτές έχουν συντάξει ήδη 12 πορίσματα για αντίστοιχες περιπτώσεις, για τις οποίες δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα στο πόθεν έσχες που δήλωσαν για την περίοδο 2010 έως τον Ιούνιο του 2011.

Ωστόσο, ακόμα εκκρεμούν 11 περιπτώσεις, καθώς εξελίσσεται η διαδικασία των διευκρινήσεων που ζητήθηκε από τους υπόχρεους πόθεν έσχες και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: skai.gr