ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή της Σούπερ Λίγκας! Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 2-0 στο άδειο ΟΑΚΑ και βλέπουν πλέον τον Ολυμπιακό από το -1… Ο Λίνο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Σαλπιγγίδης πέτυχαν τα γκολ του «δικεφάλου του βορρά» που αποκαθήλωσε το «τριφύλλι» από το ρετιρέ! Εκπληκτικές επεμβάσεις από Χαλκιά, «κλειστοί» όλοι οι δρόμοι προς την εστία του ΠΑΟΚ από τη μαζική και πολυπρόσωπη άμυνα των «ασπρόμαυρων».  Πρώτη εντός έδρας απώλεια για τους «πράσινους».

”ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το κλασσικό 4-4-1-1 και διατεθειμένος να πιέσει τον ΠΑΟΚ. Στα πρώτα δέκα λεπτά το κατάφερε αυτό, αλλά ο «δικέφαλος» έκλεινε τους χώρους καλά μια και σε όλες τις επιθέσεις των «πράσινων» είχε δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να προηγηθεί εάν ο Βοσκάκης έβλεπε το τράβηγμα του Τσιρίλο στον Σαριέγκι έπειτα από στημένη φάση και φάουλ που εκτέλεσε ο Κλέιτον.

Ο ΠΑΟΚ αμύνονταν σωστά και είχε στόχο να βγει στην κόντρα-επίθεση με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης περίμεναν τους Γκαρσία και Λάζαρ που έκαναν σωστά αυτή τη δουλειά, αλλά έπεσαν πάνω στα καλά άκρα του «τριφυλλιού» αφού οι Μαρίνος και Σπυρόπουλος ήταν προσεκτικοί και σε καλή μέρα.

Ο χρόνος κυλούσε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει με το πάσινγκ γκέιμ που εφάρμοζε, αλλά ευκαιρίες δεν δημιουργούσε. Η έλλειψη φορ ήταν εμφανής παρά τις καλές προσπάθειες του Κλείτον και του Χριστοδουλόπουλου. Φαίνονταν πως χρειάζονταν και φορ και ατομική ενέργεια. Τέτοια που έκανε ο Χριστοδουλόπουλος στο 38’ αλλά το σουτ που έκανε το έβγαλε ο Χαλκιάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα έβαλε τον Τοτσέ στη θέση του Κλέιτον για να γεμίσει την περιοχή και αυτό απέδωσε καρπούς σε πρώτη φάση. Αφού τα πρώτα τέσσερα λεπτά ο Παναθηναϊκός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αλλά λίγο μετά, σε μία φάση που θα συζητηθεί, ο Αθανασιάδης πήρε το πέναλτι από τον Σαριέγκι… Ο Βοσκάκης, αντίθετα με την φάση του πρώτου ημιχρόνου, ήταν πιο ευαίσθητος τώρα και έδωσε το αυστηρό πέναλτι. Ο Λίνο το εκτέλεσε εύστοχα στο 51’ και έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

Ο Φερέιρα μετά από αυτή την εξέλιξη, έκανε αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του και να πιέσει περισσότερο. Έριξε στην μάχη τους Καραγκούνη και Μαυρία και έβγαλε τον Σαριέγκι και τον Ζέκα. Ο χρόνος πέρναγε, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αναλώνονταν πολλές φορές στις διαμαρτυρίες τους στον Βοσκάκη και δεν απειλούσαν. Το έκανε ο Καραγκούνης στο 71’ που προσπάθησε με ένα απευθείας φάουλ να παραβιάσει την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς ήταν ο Man of the Match, αφού όποτε και να χρειάστηκε, έδειξε την εμπειρία του.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Παναθηναϊκός βγήκε όλος μπροστά αφού ήθελε να ισοφαρίσει. Έδωσε χώρους στον ΠΑΟΚ για να παίξει την κόντρα-επίθεση. Και ο «δικέφαλος» του Βορρά, το εκμεταλλεύτηκε, όταν ο Σαλπιγγίδης στο 84’ πάνω στην κίνηση εκτέλεσε τον Καρνέζη έπειτα από την σέντρα του Λίνο. Κάπου εκεί, η απογοήτευση κατέβαλλε τους «πράσινους» οι οποίοι φάνηκε να αποδέχονται την ήττα. Αλλά ο τραγικός Βοσκάκης, στο 92’ έδωσε πέναλτι-εφεύρεση στον Παναθηναϊκό, προφανώς επηρεασμένος από τις διαμαρτυρίες των «πράσινων», αλλά ο Χαλκιάς το έπιασε κι αυτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι (63’ Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (63’ Μαυρίας), Κουίνσι, Κλέιτον (46′ Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος.

Στον πάγκο: Καπίνο, Καντέ, Νίνης, Βύντρα,

ΠΑΟΚ(Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Λάζαρ, Γκαρσία, Φωτάκης, Νιμανί (67’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον παγκο: Γλυκός, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Παναγιωτούδης, Γιάννου.

Πηγή: sday.gr