Η Seagate ανακοίνωσε σήμερα ένα σημαντικό επίτευγμα με το οποίο θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μια αύξηση στην χωρητικότητα των σκληρών δίσκων από τα 3TB στα 60TB μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα, με την τεχνολογία μαγνητικής εγγραφής μέσω θερμότητας (ΗΑΜR) η Seagate έγινε η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία σκληρών δίσκων που πέτυχε πυκνότητα χωρητικότητας του 1 terabit ανά τετραγωνική ίντσα.

Ο Mark Re, αντιπρόεδρος του τμήματος Heads & Media Research and Development στην Seagate, εξηγεί ότι η καινοτομία της τεχνολογίας ΗΑΜR θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την επέκταση της χωρητικότητας στο μέλλον.

Η μέγιστη χωρητικότητα των σημερινών δίσκων 3.6 ιντσών αγγίζει τα 3TB με περίπου 620 gigabits ανά τετραγωνική ίντσα ενώ οι δίσκοι των 2.5 ιντσών αγγίζουν τα 750GB με 500 gigabits ανά τετραγωνική ίντσα.

Αναμένεται ότι η πρώτη γενιά των HAMR δίσκων θα διπλασιάσει τις παραπάνω χωρητικότητες με σημαντική αύξηση στα επόμενα χρόνια χάριν στην ικανότητα ανάπτυξης που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα.

Πηγή: techgear.gr