Ο υπεύθυνος της ομάδας Web Spam της Google, Matt Cutts, σε ομιλία του στο συνέδριο SXSW σχετικά με το search engine optimization (SEO), δηλαδή τις τεχνικές βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις ανακοίνωσε μερικές σημαντικές αλλαγές στον τρόπο βαθμολόγησης των ιστοσελίδων.

Συγκεκριμένα, η Google σκοπεύει να «τιμωρήσει» τις ιστοσελίδες που εξασκούν υπερβολικές τεχνικές SEO έτσι ώστε να ανιχνεύονται ευκολότερα από τα διάφορα bots της Google, Yahoo κτλπ.

Ουσιαστικά η Google επιθυμεί να εξισορροπήσει το παιχνίδι μεταξύ των ιστοσελίδων που είναι υψηλά στις αναζητήσεις εξαιτίας του SEO και στις σελίδες που ναι μεν έχουν σπουδαίο περιεχόμενο αλλά υστερούν στο SEO. To GoogleBot θα γίνει εξυπνότερο και θα προσαρμόζεται περισσότερο στην σχετικότητα του περιεχομένου.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες χωρίς να έχει δοθεί, όμως, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Επίσης, ο Cutts δεν στάθηκε καθόλου στο ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες σε όσους εξασκούν υπερβολικό SEO.

Πηγή: techgear.gr