Ο καιρός περνάει γρήγορα και χωρίς να το καταλάβουμε φτάσαμε στο τέλος του Τριωδίου. Έτσι τα παιδιά της Α’ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας και η δασκάλα τους, Ποτουρίδου Γεωργία, αφέθηκαν στον ρυθμό και έζησαν μια τρελή – τρελή αποκριά. Αποχαιρέτησαν την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς με πρωτότυπα εικαστικά και όχι μόνο εργαστήρια.

Την Τσικνοπέμπτη ένα μεγάλο ξέφρενο πάρτι πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, όπου οι μικροί μας μαθητές με τις πολυποίκιλες χρωματιστές αποκριάτικες στολές τους εκτονώθηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, φάγανε και γλέντησαν βάζοντας όλη τους την ψυχή και ακολουθώντας τους ρυθμούς της μουσικής.

Αυτές τις ημέρες, η τάξη τους γέμισε όλα τα αποκριάτικα χρώματα. Η εβδομάδα είχε εντυπωσιακές δραστηριότητες, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις. Την Τετάρτη 22/2/2012 τα παιδιά και η δασκάλα τους επισκέφτηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Εκεί, τους περίμενε το παραμύθι «Το παράπονο της μάγισσας». Οι μικροί μαθητές ντύθηκαν «καλοί» μάγοι και πέταξαν μέσα στο καζάνι τους ό,τι κακό υπάρχει και τα φοβίζει. Έπαιξαν διάφορα αποκριάτικα παιχνίδια και στη συνέχεια διάβασαν παραμύθια και εξερεύνησαν τους όμορφους χώρους της βιβλιοθήκης.

Τις υπόλοιπες μέρες, γιόρταζαν τις Απόκριες κατασκευάζοντας μάσκες, αποκριάτικα καπέλα και πολλά άλλα! Την παράσταση έκλεψε ο τεράστιος εντυπωσιακός κλόουν που έκαναν με διάφορα υλικά! Και όχι μόνο ο κλόουν. Για αρκετές ημέρες τα παιδιά και η δασκάλα τους κατασκεύαζαν τον δικό τους χαρταετό, τον οποίο κατάφεραν να υψώσουν την Παρασκευή στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ο χαρταετός έφτασε ψηλά στον ουρανό και η χαρά των παιδιών έμεινε ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους!!! Αποχαιρέτησαν αυτές τις Απόκριες που ήταν αξέχαστες και εντυπωσιακές.

Καλή Σαρακοστή και του χρόνου με υγεία!!!