ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ τελειώνει εδώ. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν από την Ουντινέζε με 3-0 στην Τούμπα και αποχαιρέτησαν το Γιουρόπα Λιγκ.  Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι προδόθηκε από το νωθρό της ξεκίνημα, καθώς μέχρι το 15’ είχε ήδη δεχτεί δύο γκολ. Μόλις στο 6’ ο Ντανίλο έπιασε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, και άνοιξε το σκορ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Φλόρο Φλόρες εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έγραψε νωρίς- νωρίς το 2-0.

”ΠΑΟΚ-Ουντινέζε

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να αντιδράσουν, όμως στη μεγαλύτερη στιγμή τους, η κεφαλιά του Τσιρίλο χτύπησε στο αριστερό δοκάρι των Ιταλών. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ουντινέζε κέρδισε πέναλτι στο 51’, στο οποίο ευστόχησε ο Ντομίτσι, χαράζοντας το δρόμο για το διπλό της ομάδας του.

Το ματς:

Τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ «δεινοπάθησε» στο πρώτο εικοσάλεπτο. Με την ειδοποιά διαφορά ότι στο «Ούντινε» άντεξε στο ξεκίνημα φωτιά των αντιπάλων. Ο Κρέσιτς, η συγκέντρωση και η τύχη τον κράτησαν όρθιο. Όλα αυτά τα στοιχεία απουσίαζαν επιδεικτικά σήμερα το βράδυ.

Παρότι ο κόσμος αποτέλεσε ξανά τον 12ο παίκτη, η διαφορά κλάσης ήταν αμείλικτη με την Ουντινέζε να μην χρειάζεται παραπάνω από δυο στιγμές απερισκεψίας για να πάρει το αίμα της πίσω για το 0-0 στο πρώτο και ασφαλώς σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Ο Ντανίλο έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά έδωσε το… κεφάλι στο σκορ (0-1 στο 6’) στην ομάδα του.

Ο Τσιρίλο (από τους καλύτερους στο «Φρίουλι») παραχώρησε «φτηνό» φάουλ, προσπάθεια από την οποία ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα της Ουντινέζε. Ο Ντομίτσι το εκτέλεσε με κομπίνα και ο Φλόρο Φλόρες με άπιαστο σουτ υποχρέωσε τον Κρέσιτς να μαζέψει ξανά την μπάλα από τα δίχτυα του (0-2 στο 15’). Το σοκ ήταν μεγάλο για τον Μπόλονι και τους παίκτες που δεν έμοιαζαν πρόθυμοι να τα παρατήσουν εύκολα.

Ωστόσο η γκίνια που συνόδεψε τις τελικές τους προσπάθειες δεν τους επέτρεψε οποιαδήποτε σκέψη να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Ο Τσιρίλο προσπάθησε να εξιλεωθεί αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι (κεφαλιά στο δοκάρι στο 16’). Ανάλογα αρνητική εξέλιξη είχε και η προσπάθεια του Μαλεζά, που έφυγε ελάχιστα άουτ. Η απογοήτευση κυρίευσε τους Θεσσαλονικείς, αφού τίποτε δεν πήγαινε βάσει σχεδίου.

Το τρίτο γκολ της Ουντινέζε ήρθε ως επιβεβαίωση μια αναπάντεχα κακής εμφάνισης. Ο Χάγκεν είδε πέναλτι στην επαφή Σνάουτσνερ-Φλόρο Φλόρες στην μεγάλη περιοχή και ο Ντομίτσι από τα έντεκα μέτρα εγραψε τον επίλογο της φετινής ευρωπαϊκής πορείας της ελληνικής ομάδας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβει κανείς πως τα εναπομείναντα λεπτά πέρασαν με τους μεν γηπεδούχους να μην έχουν μυαλό για μπάλα και τους δε φιλοξενούμενους να κατεβάζουν ρυθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης (31’ Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Σνάουτσνερ (54’ Αποστολόπουλος), Γκαρσία, Λάζαρ, Λίνο, Σαλπιγγίδης, Γιάννου (64’ Νιμανί), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Τσουκαλάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου.

Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντομίτσι, Ντανίλο, Μπενάτια (87’ Φερονέτι), Ασαμόα, Αμπντί (46’ Μπατόκιο), Πιατσέντσα, Πασκουάλε, Μπάστα, Φαμπρίνι (69’ Αρμέρο), Φλόρο Φλόρες.

Στον πάγκο: Παντέλι, Νέουτον, Εκστραντ, Μαρσούρα