Με γραπτή ανακοίνωσή του, ο Χάρης Οικονομόπουλος, καλεί τους μετόχους να ακολουθήσουν και να μιλήσουν με πράξεις. Την στιγμή που όλοι οι μέτοχοι περιμένουν την κίνηση του Νίκου Νοτιά και ο Χιώτης εφοπλιστής δεν αποφασίζει για το τι θα κάνει, η κατάσταση στην ΑΕΚ γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα να… χαροπαλεύει όσο περνάνε οι ώρες. Το πρόβλημα της ομάδας είναι άμεσο και πλέον τα… ευχολόγια δεν έχουν θέση, παρά μόνο οι πράξεις. Αυτό μέχρι στιγμής φαίνεται πως το έχουν καταλάβει ελάχιστοι άνθρωποι. Δύο από αυτούς είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Χάρης Οικονομόπουλος.

Βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει και η Ένωση να διασύρεται σε κάθε επίπεδο, αποφάσισαν να κάνουν μία κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, μήπως και έτσι… πιέσουν καταστάσεις και δρομολογήσουν εξελίξεις. Όπως αναφέρει με γραπτή του δήλωση, ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, στην υπόθεση Ψωμιάδη, κατάφερε μαζί με τον Ντέμη Νικολαΐδη να πείσει τον άνθρωπο που προσφέρεται να δανείσει στην ΑΕΚ, τα 2 εκατ. ευρώ, να το κάνει από ΤΩΡΑ και όχι να περιμένει τι θα αποφασίσουν οι μέτοχοι.

Να θυμίσουμε πως βασική προϋπόθεση, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, ήταν πως ο εν λόγω άνθρωπος, θα έβαζε τα χρήματά του εφόσον κατέθεταν και οι μέτοχοι άλλα 4 εκατ. ευρώ. Η κωλυσιεργία τους όμως και η άμεση ανάγκη από χρήματα για την εταιρία, άλλαξαν τα δεδομένα και ανάγκασαν τους Νικολαΐδη-Οικονομόπουλο να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, στον βαθμό που μπορούν. Όσο για το πώς θα αποπληρωθεί αυτό το δάνειο, αφού άλλαξαν και οι βασικοί όροι του, θα γίνει με τα εκχώρηση των εσόδων του Ιουνίου-Ιουλίου. Και βέβαια αυτή η εξέλιξη είναι πολύ λογική. Διότι αν οι μέτοχοι δεν βάλουν τα 4 εκατ. ευρώ, η ΑΕΚ κινδυνεύει άμεσα, είτε με πτώχευση, είτε με υποβιβασμό. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να εξασφαλιστεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος για αυτό και θα πάρει τα χρήματά του πιο νωρίς. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του aek365, εφόσον στο ενδιάμεσο, τα 4 εκατ. ευρώ από τους μετόχους και κυρίως από τον Νοτιά, μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ, τότε αυτά τα 2 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν και πάλι, με νέο δάνειο, με τους όρους αποπληρωμής που είχαν αρχικώς συμφωνηθεί (δηλαδή με το τηλεοπτικό συμβόλαιο του 2013)

Παράλληλα, θα πρέπει να διευκρινιστεί και ένας ακόμα όρος σε αυτό το δάνειο. Επειδή δεν πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν ως δωρεά ή μέσω ΑΜΚ, βάσει νόμου, πρέπει να οριστεί ένα επιτόκιο. Αυτό θα είναι στο 1,2% και το ποσό που θα προκύψει, περίπου 20.000 ευρώ, θα πληρωθεί από τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Χάρη Οικονομόπουλο, χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου η ΠΑΕ. Για την εξέλιξη αυτή είναι ήδη ενήμερος ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί σε συνεχείς επαφές, τόσο με τον Νικολαΐδη, όσο και με τον Οικονομόπουλο. Μάλιστα, ήδη έχουν… δρομολογηθεί το που θα πάνε τα χρήματα. Το μεγαλύτερο ποσό θα πάει στην εφορία προκειμένου να επιτευχθεί νέος διακανονισμός, αφού ο Σταύρος Αδαμίδης έχασε τη ρύθμιση και θα πρέπει να εκδοθεί νέα ασφαλιστική ενημερότητα. Παράλληλα, θα γίνουν πληρωμές στους υπαλλήλους, ενώ από παίκτες θα αποπληρωθούν κάποια μικρά συμβόλαια ενώ θα λάβουν και ένα χρηματικό ποσό, παίκτες που έχουν άμεση βιοποριστική ανάγκη.

Φυσικά και αυτά τα 2 εκατ. ευρώ δεν λύνουν το πρόβλημα της ΑΕΚ. Ωστόσο, αυτή η κίνηση αποσκοπεί σε δύο σημεία. Το ένα είναι να δώσουν μία άλλη εικόνα για την ομάδα και όχι ενός… διαλυμένου μαγαζιού, αλλά παράλληλα μήπως και… ξυπνήσει και ο Νίκος Νοτιάς και βάλει τα χρήματα που του αναλογούν. Άλλωστε, όπως έχουν δεσμευτεί οι μέτοχοι, θα ακολουθήσουν τον μεγαλομέτοχο, όταν αποφασίσει να πληρώσει. Γιατί χωρίς τα υπόλοιπα χρήματα, η Ένωση θα συνεχίσει να.. χαροπαλεύει και είναι απίθανο να επιβιώσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χάρη Οικονομόπουλου:

Σε συνέχεια της δήλωσης του Ντέμη Νικολαϊδη στις 7 Φεβρουαρίου για την εξεύρεση τριών εκατομμυρίων ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση προς την ΑΕΚ, με τους όρους που έχουν γνωστοποιηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο και περιλαμβάνονται στην δήλωσή μου της 16ης Φεβρουαρίου, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξακολουθεί να μην μπορεί να πληρώσει τους εργαζομένους σε αυτήν, εξακολουθεί να μη μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές της προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Κινδυνεύει έτσι όχι απλά με τεράστια οικονομική ζημιά, που οι μέτοχοί της δεν φαίνεται να έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει, αλλά με διάλυση.

Από τους όρους που οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι τέθηκαν, μέχρι στιγμής υφίσταται μόνο η δήλωση του κ. Παππά της 16ης Φεβρουαρίου για τη συμφωνία του με την Morgan Stanley. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω την παραπάνω δήλωση ενός ανθρώπου που μέχρι σήμερα έχει προσφέρει ιδιαίτερα στην ΠΑΕ ΑΕΚ, αναμένοντας απλά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας εξόφλησης, του ποσού και του τρόπου καταβολής του. Η ιστορική ΑΕΚ χρειάζεται όμως άμεσα χρήματα, κάτι που η παραπάνω συμφωνία δεν μπορεί να προσφέρει.

Παρά το ότι δεν έχει εκπληρωθεί ο ουσιώδης όρος της προηγούμενης χρηματοδότησης από τους μετόχους της ΑΕΚ με, τουλάχιστον, €4.000.000 για την ταμειακή διευκόλυνση των €2.000.000, έπειτα από συνεννόηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ αναμένεται η λήψη των σχετικών στοιχείων για την ταχύτερη δυνατή εκταμίευση.

Το σχετικό ποσό θα χρησιμοποιηθεί, μετά από συνεννόηση με τον κ. Δημητρέλο για τη ρύθμιση των οφειλών της προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, την σφράγιση εισιτηρίων και την πληρωμή των εργαζομένων.

Απευθύνω ξανά έκκληση σε όσους συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ , σε όσους γνωρίζουν ή θεωρούν ότι έχουν απέναντι στην ΑΕΚ υποχρέωση νομική, υποχρέωση ηθική ή έστω απλά και μόνο δυνατότητα και διάθεση στήριξης ή δανεισμού της, να συσπειρωθούμε για να σταματήσει ο κατήφορος.

Ώσπου να βρεθούν τα αναγκαία, πέρα από το παραπάνω δάνειο και το ένα εκατομμύριο ευρώ που έχει βρεθεί έναντι της οφειλής Ψωμιάδη, είναι απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συνέγερση.

Αυτή η πρόσκληση δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους «Ενωσίτες», αλλά σε κάθε φίλαθλο της Ελλάδας ή της διασποράς που, ανεξάρτητα από οπαδικά συναισθήματα, δεν αντέχει άλλη «χαμένη πατρίδα».

Γιατί από το καθαρό ποδόσφαιρο, μπορεί να δοθεί το παράδειγμα για καθαρή κοινωνία.

Όταν δούμε ασφαλή γήπεδα, μπορούμε να συνεργαστούμε και για να εξασφαλίσουμε μία ασφαλή χώρα.

Και εάν σε έναν από τους πιο διεφθαρμένους χώρους καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τη διαφάνεια, τη συνέπεια και το ήθος, μπορεί τότε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην προσπάθεια της ευρύτερης και κοινωνικά οριζόντιας συσπείρωσης για μια ανεξάρτητη, δυνατή, δίκαιη και καλοδιοικούμενη πατρίδα.

Τώρα μιλάνε οι πράξεις. Όλων.

Aθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2012

Χάρης Οικονομόπουλος

Πηγή: aek365.gr