Είχε νεύρα, είχε ευκαιρίες, είχε δοκάρια, αλλά δεν είχε γκολ! ΠΑΟΚ και Άρης αναλώθηκαν σε μια ενδιαφέρουσα κόντρα στην Τούμπα, αλλά έμειναν στο 0-0!

Το ματς:

Όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί «ντέρμπι με τα όλα του» θα είχε η κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Αρη αν στο πρώτο μέρος είχε μπει κι ένα γκολ. Ευκαιρίες: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρά το γεγονός ότι η απουσία του Φωτάκη τον αποδιοργάνωσε δημιουργικά, βρήκε λύσεις με προσωπικές ενέργειες κυρίως από τον Σαλπιγγίδη. Ο Γιάννου σε ένα νέο ρόλο (εκείνο του κρυφού κυνηγού) ήταν έξω από τα νερά του, ενώ ο Αθανασιάδης ήταν μεν μέσα στις φάσεις, αλλά όχι και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να χριστεί σκόρερ.

Από την άλλη οι «κίτρινοι» φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με αντεπιθέσεις. Με τον Ούμπιντες εκτός ρυθμού, το μεγαλύτερο βάρος μοιραία έπεσε στον Καστίγιο που έχασε κλασική ευκαιρία, αφού νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Βελλίδη. Ενταση, πάθος: Πέντε κίτρινες μοίρασε ο Σιδηρόπουλος που δεν έδειχνε καμιά διάθεση να χαριστεί στο σκληρό παιχνίδι. Βέβαια τα περισσότερα δυνατά μαρκαρίσματα ήταν σε νορμάλ πλαίσια.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν να αποζημιωθεί με ένα τέρμα η υπεροχή, προτού ξεμείνει από δυνάμεις. Η έλλειψη ψυχραιμίας και η γκίνια στην τελική προσπάθεια δεν επέτρεψαν στον Γεωργιάδη να πετύχει τον στόχο, αφού αντί να πλασάρει τον σχεδόν εξουδετερωμένο Βελλίδη (είχε αρχίσει να πέφτει) σούταρε με όλη του τη δύναμη στο δεξί δοκάρι. Αυτή η φάση στο 50’. Έκτοτε ο Αρης έχασε με τραυματισμό τον Καστίγιο, αλλά όχι και την προσήλωσή του στο αρχικό πλάνο. Με υπομονή και συγκέντρωση να χτυπήσει το ματς.

Σιγά-σιγά όμως και τα δυο αυτά στοιχεία άρχισαν να εκλείπουν μπροστά στην οργή τους για τις αποφάσεις του Σιδηρόπουλου. Κατά πρώτο λόγο για την κίτρινη κάρτα στον Κρέσιτς (ζήτησαν κόκκινη) στην σύγκρουση με τον Γιαννιώτα και κατά δεύτερο για το τζαρτζάρισμα Νιμανί-Νέτο στην μεγάλη περιοχή, όπου φωνάζουν για παράβαση που δεν καταλογίστηκε.

Θα μπορούσε βέβαια να καθορίσει μόνος την τύχη του, αλλά με βάση την εικόνα του δεν δικαιούται να ζητά κάτι παραπάνω. Και ο πόντος της ισοπαλίας ίσως να μην του άξιζε. Αν μάλιστα η μπάλα έκανε το χατήρι στο πλασέ του Αθανασιάδη (δοκάρι στο 79′) ο ΠΑΟΚ θα έφτανε στο πολυπόθητο προβάδισμα που δύσκολα θα έχανε μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (70’ Νιμανί), Γιάννου (80’ Παπάζογλου), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Τσουκαλάς

Αρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Φατί, Καζναφέρης (50’ Γιαννιώτας, 78’ Τριανταφυλλάκος), Παπαζαχαρίας, Ούμπιντες, Ακόστα, Καστίγιο (57’ Καπετάνος).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Ντίκο, Τσουκάνης, Πρίττας