Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιούτα Ουρπιλάινεν

Επίσημη συνάντηση με τη φινλανδή ομόλογό του Γιούτα Ουρπιλάινεν για το χρηματοοικονομικό πλαίσιο του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος πριν την έναρξη της κρίσιμης για τη χώρα μας συνεδρίασης του Eurogroup.

”Ευάγγελος

Στη συνάντηση παρέστη και ο γενικός διευθυντής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί προκειμένου να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα, έστειλε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους, θεωρώντας «προφανές» – όπως χαρακτηριστικά είπε – ότι σήμερα θα κλείσει μία μακρά περίοδος αβεβαιότητας.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας, τόνισε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, αλλά μόνο σε επιμέρους τεχνικά ζητήματα και κάλεσε την Ευρώπη να στείλει καθαρά μηνύματα, με αποφάσεις και κανόνες που είναι σταθεροί και δε μεταβάλλονται κάθε λίγο.

Στο μεταξύ, στο προοίμιο της κρίσιμης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφλγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Parlament: «Kάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο δρόμο της, όσο η Ελλάδα επιθυμεί να ακολουθήσει αυτό το δρόμο». Πριν από λίγο μια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι «είμαστε όλο και πιο αισιόδοξοι».

Πηγή: skai.gr