Κέρκυρα-Δόξα Δράμας 3-1

«Φωτιά» στην ουρά έβαλε η Κέρκυρα που νίκησε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα τη Δόξα Δράμας με 3-1 και ισοβαθμεί με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό στα όρια της επικίνδυνης ζώνης. Η ομάδα του Χάβι Γκράθια επικράτησε εύκολα των «μαυραετών» χάρη σε δύο τέρματα του Ηλία Ιωάννου στο 20’ με εκτέλεση πέναλτι και στο 51’ και ένα του Ανέστη Αγρίτη στο 75’ στην αντεπίθεση.

”Κέρκυρα-Δόξα

Για τους φιλοξενούμενους, που φαίνεται πως χάνουν το… τρένο της παραμονής αφού έμειναν στους 12 βαθμούς, είχε μειώσει σε 2-1 ο Λεωνίδας Κυβελίδης στο 63’.

Πλέον, οι Φαίακες έχουν 18 βαθμούς, όσους και ο Παναιτωλικός με τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι τρεις τους θα παλέψουν τις επόμενες αγωνιστικές για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το ματς:

Επανάληψη μιας γνωστής ιστορίας, αλλά με τη Δόξα σε αντίθετο από την προηγούμενη φορά ρόλο, ήταν τα δύο παιχνίδια των «μαυραετών» με την Κέρκυρα. Όπως η ομάδα της Δράμας είχε πέτυχε δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα στον Παναιτωλικό, αποτελέσματα που της επέτρεψαν να ονειρεύεται ακόμη και παραμονή, έτσι μέσα σε λίγες μέρες, γνώρισε ισάριθμες κολλητές ήττες από τους Φαίακες, ακυρώνοντας ουσιαστικά της προηγούμενες επιτυχίες.

Όπως και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο Καυτανζόγλειο, έτσι και στο ΕΑΚ η ομάδα του Χάβι Γκράθια χρειάστηκε μόλις 20 λεπτά για να φτάσει στο γκολ. Μια ωραία ενέργεια του ιδιαίτερα κινητικού Γκουστάβο σταμάτησε στο χέρι του Γελαδάρη μέσα στην περιοχή και ο Ιωάννου ευστοχώντας στο πέναλτι, άνοιξε το σκορ.

Ο επιθετικός της Κέρκυρας είχε την τιμητική του και αφού με τη λήξη του ημιχρόνου έχασε το άχαστο –αστοχώντας σε εξ επαφής κεφαλιά και με τον Σέρεμετ εξουδετερωμένο- πήρε την προσωπική του ρεβάνς στις αρχές του δεύτερου. Με ένα ξερό, εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του γκολ, όσο κι εκείνα της ομάδας του και παράλληλα «κλείδωσε» τη νίκη των γηπεδούχων.

Μια νίκη που προς στιγμήν τέθηκε σε αμφιβολία όταν στο 63’ ο Κυβελίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και μείωσε το σκορ, ενώ η ατυχία με τους τραυματισμούς των Βενέτη και Μπάρκογλου (που μόλις είχε περάσει και αυτός αλλαγή) «έδεσε» τα χέρια του Χάβι Γκράθια αφού δεν είχε πλέον κανένα όπλο να περάσει από τον πάγκο. Η λύση, όμως, ήρθε εκ των έσω. Ο Ανέστης Αγρίτης -όπως έκανε και στο προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων- βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε παρά τις καλές στιγμές που ήρθαν και για τις δύο ομάδες στο τελευταίο τέταρτο, με καλύτερη όλων το δοκάρι του Αραβίδη στο 79’. Αν ο επιθετικός της Δόξας σημάδευε καλύτερα ίσως να άλλαζε η εικόνα του αγώνα. Με τα αν, όμως, δεν σώθηκε ποτέ κανείς.

Με αυτήν τη νίκη η Κέρκυρα έπιασε στους 18 βαθμούς Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα (σε 21 παιχνίδια οι «Φαίακες», 22 οι Αγρινιώτες και 20 οι Γιαννιώτες) και όλοι αυτοί απέχουν έξι από την ουραγό Δόξα Δράμας που θα χρειαστεί κάτι εξαιρετικό προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι της σωτηρίας.

Συνθέσεις:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης (14’ Ζιάμπαρης) , Γραμμόζης, Καλαντζής, Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Ιωάννου (67’ Μπάρκογλου, 73’ Μαρτίν).

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Γιάντσης, Χαμπλ.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Γκαρακλίδης (57’ Κουμπρόγλου), Βέρτζος, Καπελ, Αγτζίδης (46’ Ρούτσης), Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς (79’ Κατσικογιάννης), Κυβελίδης.

Στον πάγκο: Ρόκα, Μπριλλάκης, Ψυχογιός, Στεργιανός-Μιχαηλίδης.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά). Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μαγιάνης (Άρτας).

Πηγή: sday.gr