Η συνταγή της ημέρας περιλαμβάνει ψάρι και συγκεκριμένα βακαλάο σε έκδοση τρικολόρε.
Πηγή: sintagespareas.gr
Ο καιρός βροχερός... στο σπίτι με μια παιχνιδιάρικη διάθεση! Παίζουμε με τα χρώματα! Φέτες βακαλάου στον ατμό με πουρέ τρίχρωμο από αρακά, καρότο και πατάτα! Δημιουργούμε σχέδια... στο πιάτο!
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Serves: 1 Πιατέλα
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- ½ Κιλό Βακαλάος, σε ροδέλες
- 1 Δόση Αλάτι
- 1 Δόση Πιπέρι
- 1 Δόση Λεμόνι, Χυμό
- 250 Γραμμάρια Αρακάς
- 6 Τεμάχια Καρότα, Μέτρια κομμένα σε τρία κομμάτια
- 5 Τεμάχια Πατάτες, Κομμένες σε κομμάτια
- 1 Δόση Ελαιόλαδο, Για το μαγείρεμα
- 1 Δόση Άνιθο
- 1 Δόση Σέλινο
Εκτέλεση
- Για το Ψάρι:
- Αλατοπιπερώνω τις φέτες του ψαριού
- Βάζω στο σουρωτήρι της χύτρας το ψάρι
- Το τοποθετώ πάνω στο τρίποδο μέσα στην κατσαρόλα
- Σκεπάζω την κατσαρόλα
- Αφήνω για λίγα λεπτά το ψάρι να βράσει στον ατμό
- Για τον Πουρέ:
- Βράζω με νερό, αλάτι και πιπέρι αρακά, πατάτες, καρότα
- Πολτοποιώ τον αρακά στο μούλτι με άνηθο, σέλινο, ελαιόλαδο, πιπέρι και μερικό από τον χυμό λεμόνι
- Πολτοποιώ τα καρότα με ελαιόλαδο, πιπέρι και χυμό λεμόνι
- Πολτοποιώ τις πατάτες με ελαιόλαδο, πιπέρι, χυμό λεμόνι
- Σερβίρω σε διάφορα σχέδια τον πουρέ μου
- Συνοδεύω με τον πουρέ το ψάρι και το περιχύνω με λαδολέμονο