Η καταπληκτική λόμπα του Εμάνουελ Περόνε αποδείχτηκε υπεραρκετή για να χαρίσει τη νίκη στον Αστέρα Τρίπολης επί της Ξάνθης στα «Πηγάδια» με 1-0!Ο Αργεντινός επιθετικός οδήγησε την ομάδα του στο τρίτο σερί της τρίποντο στο πρωτάθλημα, κάτι που αποτελεί το κορυφαίο της σερί στα χρόνια που αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα!

Από τη μεριά τους, οι Ακρίτες γνώρισαν την τέταρτη σερί τους ήττα και πρώτη στην ιστορία τους από τους Αρκάδες στα «Πηγάδια»!

Μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ έχασε στο 11’ η Ξάνθη, όταν η κεφαλιά του Μαρκόφσκι χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Αστέρα.

Με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι , λόγω της αποβολής του Μαρκόφσκι στο 70’, ενώ με εννιά οι φιλοξενούμενοι εξαιτίας της κόκκινης που δέχτηκε ο Τσαμπούρης στο 72’ και ο Ράγιος στις καθυστερήσεις.

Το ματς

Η μια ομάδα είχε την διάθεση να βγει και να πιέσει από την αρχή. Η άλλη, παραδόξως, χωρίς να έχει κλειστεί, ιδιαίτερα, με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, έφεραν στον αγωνιστικό χώρο των Πηγαδίων ένα ωραίο θέαμα για τον κόσμο που επέλεξε να πάει στο γήπεδο. Οι παίκτες της Ξάνθης με τους Μαρσελίνιο, Πόι και Βλαχοδήμο (ήταν στο γήπεδο ο Σάντος για να τον τσεκάρει) ταλαιπωρούσε τους αμυντικούς του Αστέρα, όμως δεν έβαλε την μπάλα στο… πλεκτό.

Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας με τον Ράγιος και τον Μπρέσκα (επίσης… παραδόξως) σε πολύ καλή ημέρα «χτυπούσε» τα κενά των γηπεδούχων. Οι Αρκάδες σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να πετύχουν ένα γκολ, όμως η… ολιγωρία του Σολάκη «έκοψε» δύο-τρεις καλές αντεπιθέσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τον ίδιο ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Ο Σάκης Τσιώλης άλλαξε τα δεδομένα στην αναμέτρηση, όταν απέσυρε από το παιχνίδι τον Σολάκη, ο οποίος δεν βοηθούσε και πέρασε στο παιχνίδι τον Περόνε, ο οποίος κάθε φορά που αγωνίζεται δείχνει με το παραπάνω πόσο σημαντικός είναι. Ο Αργεντινός με μια εξαιρετική λόμπα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και παράλληλα συνέχισε την εκπληκτική παράδοση που έχει κόντρα στην Ξάνθη.

Οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Μαρκόφσκι είδε την κόκκινη κάρτα του Καλογερόπουλου για επικίνδυνο μαρκάρισμα, πράγμα που έφερε την Ξάνθη να «κυνηγάει» το παιχνίδι με έναν παίκτη λιγότερο. Αυτό ισοφαρίστηκε λίγο αργότερα, όταν ο Τσαμπούρης πήρε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Αστέρα να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο, που τον φέρνει στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, προσπερνώντας τους Ακρίτες, οι οποίοι αγνοούν τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Στάσιακ (79’ Πλατέλλας), Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (74’ Καζάκης), Μαρκόφσκι, Πόι, Ντάνι, Βλαχοδήμος (68’ Μάνταλος).

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Νταρμπιόν, Σταθάκης, Φλίσκας.

Αστ. Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο (76’ Στεφανάκος), Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Τσαμπούρης, Αλβάρες (32’ Ναβάρο), Πιπίνης, Ράγιος, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα, Σολάκης (57’ Περόνε).

Στον πάγκο: Ροτζέριο, Λαδάκης, Κουρμπέλης, Φορμίκα.

Πηγή: sday.gr