Για σήμερα σας έχουμε ρυζομπιφτέκια. Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο ιδανικό για χορτοφάγους

Συνταγή της ημέρας: Ρυζομπιφτέκια
Μπορούμε να σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκια σαν μπέργκερς ή με συνοδεία σαλάτας. Ιδανική συνταγή για χορτοφάγους.
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Serves: 4 Μπιφτέκια
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 1 Κούπα Μακρύκοκκο καστανό ρύζι, Βρασμένο
  • 1 ½ Κούπα Μαυρομάτικα φασόλια, Βρασμένα
  • 1 Κούπα Τριμμένη φρυγανιά , ή τριμμένο ξερό ψωμί
  • ½ Κούπα Τριμμένα αμύγδαλα, καλά τριμμένα
  • ¼ Κούπα Τριμμένο κρεμμύδι
  • ¼ Κούπα Τριμμένο καρότο
  • ½ κ.γ. Πάπρικα
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • 1 Δόση Πιπέρι Καγιέν, Λίγο
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το ρύζι, τα φασόλια, τη φρυγανιά, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, το καρότο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. (Μπορούμε να βάλουμε τα υλικά μας στο μούλτι για περισσότερη ευκολία).
  2. Πλάθουμε το μίγμα σε μπιφτεκάκια.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα μπιφτεκάκια για πέντε λεπτά ανά μεριά, ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: sintagespareas.gr