Οι γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να αποσταλούν στο Eurogroup που συνεδριάζει την Τετάρτη, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Έως τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει βρει από ποια μέτρα θα προέλθουν τα 325 εκατ. ευρώ τα οποία υπολείπονται. Συνολικά τα μέτρα, ύψους 3,2 δισ., θα εφαρμοστούν εντός του 2012 και αποτελούν προϋπόθεση για να ανάψει το «πράσινο φως» από το Eurogroup.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, πηγές που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων ανέφεραν ότι η σχετική συμφωνία θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της Τετάρτης.

Τη χθεσινή ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο χαιρέτισε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, τονίζοντας ωστόσο ότι το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι πολύ απαιτητικό. Ο Όλι Ρεν δήλωσε βέβαιος ότι θα ολοκληρωθούν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα, επισημαίνοντας ότι περιμένει ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις από τα ελληνικά κόμματα για το νέο πακέτο βοήθειας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα που καλούνται να εφαρμόσουν οι Έλληνες είναι δύσκολο. Τόνισε ωστόσο ότι «η άλλη επιλογή θα ήταν χειρότερη».

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ παρά την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο της νέας δανειακής σύμβασης. «Τώρα όλα εξαρτώνται από αυτό που θα πει η τρόικα για την πρόοδο στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέσλερ σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.

Πηγή: skai.gr