Νέα κρούσματα κατά της υπογραφής της δανειακής σύμβασης σημειώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή παρά την κομματική πειθαρχία που έχει επιβάλει ο Γιώργος Παπανδρέου. Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος με σημερινή δήλωσή τους αρνούνται να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία στη Βουλή. Τονίζουν ότι η διαδικασία του κατεπείγοντος εξοστρακίζει το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράσουν την άποψη τους και επισημαίνουν ότι είναι αναγκαίο να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού όλες οι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του.

Σε δήλωσή της νωρίτερα η Λούκα Κατσελη άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν θα ψηφίσει το νέο πρόγραμμα καθώς – όπως είπε – τα νέα μέτρα αντιστρατεύονται το δημόσιο και εθνικό συμφέρον , βαθαίνουν την ύφεση και διογκώνουν το χρέος. Η κυβέρνηση, ανέφερε, είχε επιλογές διαπραγμάτευσης σε ένα νέο πλαίσιο που είχαμε προτείνει.

«Όχι» θα ψηφίσει και η ηθοποιός Άννα Βαγενά, που κατέλαβε την βουλευτική έδρα που κατείχε η Πέμη Ζούνη, η οποία παραιτήθηκε το Σάββατο. Ανεξαρτητοποιείται ο Σπύρος Κυβέλης με επιστολή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: skai.gr