Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 48 ετών άφησε η αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, Γουίτνεϊ Χιούστον όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.«Τα αίτια και η τοποθεσία του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστα» τόνισε η μάνατζέρ της, Κristen Foster.

Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Η ίδια είχε παραδεχτεί δημόσια ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μαριχουάνας και χαπιών. Η φωνή της σύντομα έχασε την κρυστάλλινη χροιά της, αδυνατώντας να πιάσει τις υψηλές νότες.

Η Γουίτνεϊ Χιούστον γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως τις αρχές του 2000, πουλώντας εκατομμύρια άλμπουμ και ερμηνεύοντας δεκάδες επιτυχίες. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις των δίσκων της ξεπέρασαν τα 55 εκατομμύρια.

Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε στις ταινίες «The Bodyguard» και «Waiting to Exhale». H Γουίτνεϊ Χιούστον συνολικά πούλησε πάνω από 170 εκατ. άλμπουμ, singles και βίντεο στην διάρκεια της καριέρας της.

Η Χιούστον επηρέασε αρκετές νεότερες τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Μαράϊα Κάρεϊ.

«Ο μεγαλύτερος δαίμονας είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Είμαι ταυτόχρονα η καλύτερη φίλη του εαυτού μου, αλλά και η χειρότερη εχθρός του», είχε δηλώσει σε μία από τις πιο γνωστές συνεντεύξεις της στο ABC, έχοντας στο πλευρό της τον τότε σύζυγό της, τραγουδιστή Μπόμπι Μπράουν, η συμβίωση με τον οποίο ήταν θυελλώδης.

Πηγή: skai.gr