Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην Ηλεία σε σπίτια και καλλιέργειες από την καταρρακτώδη βροχή, ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα παρουσιάσει στα Δυτικά νέα επιδείνωση.

Υπολογίζεται ότι ανά στρέμμα έπεσαν 175 τόνοι νερό.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Απεγκλωβίστηκαν εκατοντάδες γόμα από καταυλισμούς κοντά στον Αλφειό ποταμό, μεταξύ των οποίων και περίπου 150 παιδιά.

Το νεόκτιστο νοσοκομείο του Πύργου εκκενώθηκε, καθώς πλημμύρισε το υπόγειό του και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση. Οι 85 ασθενείς μεταφέρθηκαν -ανάλογα με την βαρύτητα των περιστατικών- σε νοσοκομεία της Πάτρας, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, καθώς και σε Κέντρα Υγείας.

Δεκάδες άτομα και οικογένειες απεγκλωβίστηκαν με σούπερ πούμα από περιοχές κοντά στους ποταμούς Ενιπέα και Αλφειό.

Το πρωί 80χρονη γυναίκα βρέθηκε πνιγμένη μέσα στο σπίτι της στο χωριό Λιθάρι.

Εκατοντάδες είναι τα πλημμυρισμένα κτίσματα, μεταξύ αυτών και της αστυνομικής διεύθυνσης Πύργου, που ωστόσο συνεχίζει να λειτουργεί.

Τη λήψη μέτρων για τους πληγέντων ζήτησε το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών άφησαν την Ηλεία χωρίς αντιπλημμυρική προστασία.

Την απόδοση ευθυνών για τις καταστροφές ζήτησε ο ΣΥΝ.

Πηγή:skai.gr