Συνεχίζεται το κύμα ψύχους σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και σε ένα μέρος της δυτικής Τουρκίας. Χιονιάς και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες παρατηρούνται σε Ρωσία, Λευκορωσία, Πολωνία και Ουκρανία. Ειδικότερα, εννέα άνθρωποι έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους από το κρύο στην Πολωνία, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν τους -32 βαθμούς Κελσίου στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας. Από την Παρασκευή, οπότε και άρχισε το κύμα ψύχους στη χώρα, συνολικά 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από υποθερμία.

Στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας η θερμοκρασία χθες έπεσε στους -23 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Κίεβο της Ουκρανίας κατέγραφε -22 βαθμούς Κελσίου και αναμενόταν να πέσει στους -31 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας. 700 άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν νοσηλευτεί λόγω των ιστορικά χαμηλών θερμοκρασιών.

Στην Πολωνία αναφέρονται πέντε νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 15 από την προηγούμενη Παρασκευή.

Στην Κωνσταντινούπολη, 2.600 εργαζόμενοι των δημοτικών αρχών και 870 ειδικά οχήματα έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους της πόλης ανοιχτούς. Πολλές πτήσεις σημειώνουν μεγάλη καθυστέρηση ή ακυρώνονται λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Τέλος, η κεντρική Ιταλία πλήττεται επίσης από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Δύο τρένα που εκτελούσαν το δρομολόγιο Πεσκάρα-Ανκόνα παγιδεύτηκαν στα χιόνια στη διάρκεια της νύχτας και οι συγκοινωνίες διεξάγονται με δυσκολία σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πηγή: skai.gr