Κατηγορηματικά αντίθετος στη σκέψη να οριστεί επίτροπος στην Ελλάδα δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος νωρίτερα στη σύνοδο κορυφής, στις Βρυξέλλες. «Αυτό είναι απαράδεκτο» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε «Αν μια χώρα παρεκκλίνει διαρκώς, δεν θα ήμουν αντίθετος να κάνουμε κάτι τέτοιο» όπως η δημοσιονομική εποπτεία, «όμως δεν το βρίσκω πολύ καλό να γίνει αποκλειστικά για την Ελλάδα».

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00 η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών. Στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθούν τα μέσα επαναπροώθησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρώπη και η οριστικοποίηση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της η ευρωζώνη για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και το Βέλγιο έθεσαν ως θέμα να γίνει έκτακτη συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα, αμέσως μετά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

Μιλώντας στο BBC νωρίτερα, ο έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψης επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιου είδους μέτρα», σημειώνοντας ότι η γερμανική πρόταση θα προκαλούσε το δημόσιο αίσθημα στην Ελλάδα προκαλώντας έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Πηγή: skai.gr