Τα κέρδη της αμερικανικής εταιρίας υπολογιστών Apple υπερδιπλασιάστηκαν στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, χάρη στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για το iPhone και το iPad. Τα καθαρά κέρδη τηςεταιρίαςστο διάστημα αυτό έφθασαν τα 13,1 δις. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Τα κέρδη ανά μετοχή για την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 13,87 δολάρια και είναι υψηλότερα από τα κέρδη που είχε η Apple για το σύνολο των ετών πριν από το 2010. Η Apple πούλησε 37 εκατομμύρια iPhones στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, καθώς το μοντέλο της 4S έγινε ανάρπαστο, όταν άρχισε η διάθεσή του τον Οκτώβριο, μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Στιβ Τζομπς. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 73% στα 46,3 δις. δολάρια και κατέστησαν την Apple την πρώτη από πλευράς πωλήσεων εταιρία υπολογιστών στον κόσμο, μπροστά από τη Hewlett – Packard.

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες επιδόσεις κερδών που έχουν επιτευχθεί ποτέ από επιχειρήσεις, κατατάσσοντας την Apple στην ίδια κατηγορία με ενεργειακές επιχειρήσεις, όπως η Exxon Mobil και η ρωσική Gazprom, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Πηγή: real.gr