Το «ένα βήμα μπρος δυο βήματα πίσω» στην ίδρυση νέου μεταρρυθμιστικού κόμματος, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση του Στέφανου Μάνου με την Άννα Διαμαντοπούλου χτες στην Παλαιά Βουλή.

Ο Στ. Μάνος ζήτησε το λόγο μετά το τέλος της εκδήλωσης της επιτροπής πρωτοβουλίας «Για την Ελλάδα, τώρα» και επιτέθηκε στην Άννα Διαμαντοπούλου και στον Κωστή Χατζηδάκη καλώντας τους να αποχωρήσουν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα, καθώς όπως είπε αυτά που υποστηρίζουν δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτά τα δυο αυτά κόμματα.

«Θα τον ρωτούσα, τι κατάφερε ο ίδιος όταν έφυγε από το κόμμα του» απάντησε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου. «Το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν εποχές που ήταν το πιο μεταρρυθμιστικό κόμμα. Άλλες εποχές που ήταν ένα βαθύ, παλαιολιθικό κόμμα, όμως εκφράζει το χώρο του κέντρου και της υπεύθυνης αριστεράς από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου μέχρι σήμερα. Ήταν μια μεγάλη παράταξη. Μπορεί να πάρει άλλη μορφή, μπορεί να είναι άλλοι άνθρωποι, όμως αυτή η παράταξη ιστορικά είναι εκεί», κατέληξε η υπουργός Παιδείας που χαρακτήρισε «φασιστική προσέγγιση» τη γενίκευση «όλοι ίδιοι είναι».

Η χτεσινή εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη αν κρίνει κανείς από την προσέλευση των πολιτών μεταρρυθμιστικού κλίματος, ενώ ομιλητές πέραν της υπουργού Παιδείας και του κ. Κωστή Χατζηδάκη, υπήρξαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, ενώ συντόνιζε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, που προειδοποίησε ότι η χώρα κινδυνεύει με μια νέα Μικρασιατική Καταστροφή.

Ωστόσο, το καθοριστικό βήμα για την ίδρυση του νέου κόμματος δεν έγινε, δικαιώνοντας όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως οι διεργασίες που πραγματοποιούνται στοχεύουν στο χρόνο μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

«Πρωθυπουργός τύπου Παπαδήμου»

Στην κατεύθυνση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι η τοποθέτηση της κ. Διαμαντοπούλου ότι «όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη κυβέρνηση και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, θα πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου».

Παρών ο Γ. Ραγκούσης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημειώθηκε ότι παρών στην εκδήλωση υπήρξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ενώ από βουλευτές παραβρέθηκαν οι κ. Καρανίκας και Θανάσης Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Πηγή: real.gr