Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο λαός και στην περίπτωση της ΑΕΚ ταιριάζει γάντι, αφού μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο έρχεται αντιμέτωπη με όλα τα άλλα προβλήματά της. Η κατάσταση ήταν έτσι κι αλλιώς κακή, ήρθε και η ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ και διέλυσε την όποια αισιοδοξία για το μέλλον. Από τη μία η διοικητική αβεβαιότητα, από την άλλη οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και η κακή εμφάνιση στην Τούμπα συντελούν ένα πολύ άσχημο σκηνικό για την ομάδα, με το κλίμα στα Σπάτα να είναι πλέον αρκετά βαρύ.

«Βράζουν» με διαιτησία!

Η ΑΕΚ έχει πάρα πολλά παράπονα από την αντιμετώπιση που είχε από τον διαιτητή Γιάχο και τους βοηθούς του στο ντέρμπι, αλλά και τη στάση της ΚΕΔ και του Κύρου Βασσάρα. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, κάνει λόγο για «μικρούς διαιτητές και βοηθούς σε εντεταλμένη υπηρεσία» και επιτίθεται προσωπικά στον Βασσάρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ένας “μικρός” διαιτητής με ακόμα πιο “μικρούς” βοηθούς εξετέλεσαν εντεταλμένη υπηρεσία, ακολουθώντας στο ακέραιο τις κατευθύνσεις του εντολέα τους. Τις Απόκριες τις έφερες νωρίς, Κύρο. Συνέχισε να προκαλείς… Η ΑΕΚ περνάει δύσκολες στιγμές αλλά πάντα να θυμάσαι ότι παραμένει ΑΕΚ και σύντομα, τόσο εσύ όσο και τα αποπαίδια σου, θα την βρείτε μπροστά σας πιο δυνατή από ποτέ. Η ντροπή είναι άγνωστη λέξη για εσένα. Το ΚΥΡΟΣ, τυχαίο όνομα σου. ΦΤΟΥ ΣΑΣ “ΒΙΑΣΤΕΣ” του ποδοσφαίρου».

Στο… όριο οι παίκτες

Οι ποδοσφαιριστές έκαναν υπομονή όσο μπορούσαν. Άγνωστο είναι πώς θα αντιδράσουν πλέον, αφού ακόμη και τα χρήματα που τους μοιράστηκαν προχθές δεν αρκούν για να καλύψουν παρά μόνο ένα μικρό μέρος των οφειλομένων. «Φως» στον ορίζοντα για εξόφλησή τους δεν φαίνεται να υπάρχει, αφού επενδυτής δεν παρουσιάζεται και τα προβλεπόμενα έσοδα μέχρι το τέλος της περιόδου δεν φτάνουν καλά-καλά ούτε για τις άμεσες ανάγκες της ομάδας. Έτσι δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο κάποιοι παίκτες να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους για προσφυγή, προκειμένου να κερδίσουν την ελευθερία τους στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

«Σταύρο, αντίο…»

Στην πιο δυσχερή θέση φαίνεται πως είναι ο Σταύρος Αδαμίδης. Η «Original 21» τον κάλεσε ανοικτά να παραιτηθεί και να αποκαλύψει το όνομα του επενδυτή με τον οποίο συζητά από το Δεκέμβριο δίχως ουσιαστική εξέλιξη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ παρέμεινε στη θέση του για να βρει τη διάδοχη κατάσταση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά παρά την αισιοδοξία που διαρρεόταν εδώ και καιρό, οι συζητήσεις δεν προχώρησαν σε σημείο που να δίνει περιθώρια αισιοδοξίας. Τα χρέη συσσωρεύονται, η υπομονή των παικτών και λοιπών πιστωτών στερεύει και η ΑΕΚ φλερτάρει όχι απλώς με τη λύση-ανάγκης της διοίκησης πρωτοδικείου, αλλά και με την αποτυχία συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης (που θεωρείται σχεδόν σίγουρη) και του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου.

Μέσα σε όλα… Εργοτέλης

Ο Νίκος Κωστένογλου προσπαθεί να βρει κίνητρο για να σηκώσει ψυχολογικά τους παίκτες του. Άλλωστε το Σάββατο υπάρχει το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη και η επιστροφή στις νίκες είναι επιβεβλημένη για να μη χαθεί κι άλλο έδαφος. Δύσκολα θα είναι διαθέσιμος ο Γρηγόρης Μάκος, που αποχώρησε με κάκωση στην ποδοκνημική, απών θα είναι ο τιμωρημένος Λεονάρντο, ενώ εκτός παραμένουν οι Γκούντγιονσεν και Εγγλέζου.

Πηγή; sday.gr