Η ιταλική δικαιοσύνη τον θεωρεί υπεύθυνο για την ναυτική τραγωδία στις ακτές της Τοσκάνης: έξι νεκροί και 29 αγνοούμενοι. Στους τρεις χιλιάδες επιβάτες του Concordia βρίσκονταν και τρεις Έλληνες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Εκπρόσωποι της ακτοφυλακής καταγγέλλουν ότι ο καπετάνιος βρισκόταν στη στεριά ενώ συνεχίζονταν οι προσπάθειες διάσωσης. Παράλληλα οι επιβάτες συνεχίζουν να καταγγέλουν ότι φαινόταν μεγάλη απειρία στον τρόπο που διεξάγονταν οι επιχειρήσεις διάσωσεις και σχετικές μαρτυρίες υπάρχουν μέσω κινητών τηλεφώνων.

Ο καπετάνιος πάντως αντικρούει τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι είναι από τους τελευταίους που εγκατέλειψαν το πλοίο. Ο ίδιος πάντως κρατείται.

Η πλοικτήτρια εταιρεία έχει εντωμεταξύ πάρει τις αποστάσεις της από τον καπετάνιο και τον κατηγορεί ότι δεν τήρησε του κανόνες ασφαλείας και ότι έκανε λάθος εκτιμήσεις. Αγνοούνται ακόμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι ανάμεσά του και 6 Γερμανοί.

Το Costa Concordia έχει μήκος 290 μέτρα, φάρδος 35,5 μέτρα και αναπτύσει ταχύτητα ταχύτητα 23 κόμβους την ώρα. Η κατασκευή του κόστισε 450 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: skai.gr