Πενήντα χιλιάδες άτομα στη Βουλγαρία καλούνται να πιαστούν χέρι-χέρι, σε ένα μεγάλο χορό, με στόχο μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ συγκαταλέγονται μεταξύ προσκεκλημένων στο μεγάλο χορό που σχεδιάζεται να στηθεί στην πόλη Βάρνα.

Την ιδέα για το εγχείρημα είχε μια γνωστή βουλγάρα μουσικός, η Ελίτσα Τοντόροβα, η οποία είχε εντυπωσιάσει το 2007 μαζί με τον Στόγιαν Γιανκούλοφ στον τελικό της Eurovision, στο Ελσίνκι, με το τραγούδι «Νερό», που της εξασφάλισε την πέμπτη θέση.

«Η ιδέα μου ήρθε αρκετά αυθόρμητα. Με παρακίνησε η τεράστια επιτυχία που είχα, όταν τραγούδησα στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, όπου 2000 και πλέον Βούλγαροι σηκώθηκαν και έστησαν έναν μεγάλο χορό» δήλωσε η έθνικ τραγουδίστρια στην εφημερίδα «24 Ωρες» της Σόφιας.

Είναι η δεύτερη φορά που η Βουλγαρία θα προσπαθήσει να εντάξει τους παραδοσιακούς της χορούς στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Στις 2 Μαΐου 2005, περίπου 13.000 άτομα, έστησαν χορό έξω από τον καθεδρικό ναό του αγίου Αλεξάντερ Νέφσκι, στη Σόφια. Ωστόσο, ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ήταν αρκετά μεγάλος ώστε να χαρίσει στη βαλκανική αυτή χώρα ένα ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: troktiko.eu