Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων υπέβαλε ο Γ. Καπελέρης, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Οικονομικών.Σήμερα ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας και σχετίζεται με καταγγελίες που έγιναν μετά την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Διομίδη Σπινέλλη, ο οποίος είχε αναφερθεί σε εγκύκλιο του κ. Καπελέρη για μη είσπραξη προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Την παραίτηση Καπελέρη για να διευκολυνθεί η ερευνά ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Καπελέρης αρνείται τις κατηγορίες.

Άδικη και λανθασμένη, χαρακτηρίζει την απόφαση για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Καπελέρη, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Όπως αναφέρει, τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί και ανακλήθηκαν μετά από πιέσεις των βενζινοπωλών ήταν πρόστιμα για τυπικούς λόγους και όχι για λαθρεμπόριο.

Άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις ζητά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη δίωξη Καπελέρη. Κάνει λόγο για μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα το οποίο παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καπελέρη, ότι τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ενόψει νομοθετικής ρύθμισης».

Προβληματισμό για το κατά πόσο «η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ελέγχεται επαρκώς και αποτελεσματικά από την Εκτελεστική Εξουσία» εξέφρασε ο ΛΑΟΣ.

Πηγή: skai.gr