Συλλογική προσπάθεια με συστηματική εργασία και επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς στείρους ανταγωνισμούς, ζητεί από όλους τους Έλληνες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο μήνυμα του για τη νέα χρονιά,

για να αποφύγει οριστικά η χώρα, όπως αναφέρει, την άτακτη καταστροφική χρεοκοπία το κρίσιμο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, ώστε να παραμείνει στο ευρώ και να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, μειώνοντας την ανεργία.

«Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οφείλουμε να εργαστούμε συστηματικά. Με σχέδιο, συλλογική προσπάθεια, σαφείς στόχους, επιμονή στην υλοποίησή τους, με την ευθύνη και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, μπορούμε να μετατρέψουμε το 2012 σε χρονιά ελπίδας», επισημαίνει ο πρωθυπουργός και τονίζει την ανάγκη να μην σταματήσουν τα βήματα που ξεκίνησαν το απερχόμενο 2011 και κράτησαν τη χώρα στα πόδια της.

«Οι προσπάθειες που έγιναν, οι θυσίες του ελληνικού λαού και η αλληλεγγύη των εταίρων μας, είχαν ως αποτέλεσμα να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή και να κάνουμε σημαντικά βήματα εξόδου από την κρίση», αναφέρει.

Ο κ. Παπαδήμος ζητεί από όλους να συμβάλλουν για να αντιμετωπισθεί η αβεβαιότητα και οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης καθώς «η κοινωνία μας δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σκληρά. Τα εισοδήματα μειώθηκαν και η ανεργία αυξήθηκε. Χιλιάδες οικογένειες, ιδιαίτερα τούτες τις μέρες, υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως αρμόζει σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Κανένας μόνος του. Είμαστε ένας λαός, ένα έθνος, σε κοινή δοκιμασία», υπογραμμίζει.

Ο πρωθυπουργός υπενθυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες παλαιότερων γενεών που δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο και θέτει ως προτεραιότητες «να εξυγιάνουμε το κράτος, να χτίσουμε την οικονομία μας σε στέρεες βάσεις, να την κάνουμε ξανά ανταγωνιστική. Είμαστε υπερήφανος λαός. Θα υπερασπιστούμε τη θέση μας στην Ευρώπη. Το ευρώ είναι το νόμισμά μας. Η Ευρώπη των ανεπτυγμένων χωρών είναι το κοινό μας σπίτι», τονίζει.

Για την κατάσταση στον κόσμο και την κρίση στην ευρωζώνη, ο κ. Παπαδήμος αναφέρει ότι «δεν ζούμε σε συνήθεις καιρούς. Ζούμε τη χειρότερη διεθνή και εγχώρια κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Όμως, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» και καλεί σε ενότητα για έξοδο από την κρίση.

Πηγή: skai.gr