Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εφοριακοί, μετά και από τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση μεταξύ της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας…

Εργαζομένων στις ΔΟΥ ΠΟΕ – ΔΟΥ με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες των εφοριακών για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία σημειώνεται ότι στη συνάντηση κατατέθηκαν από την ΠΟΕ – ΔΟΥ και προφορικά τα αιτήματα του κλάδου, που τον οδήγησαν στην προκήρυξη της 48ωρης απεργίας. «Δυστυχώς αντί για απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα προβλήματά μας, εισπράξαμε γενικότητες», τόνισαν οι εφοριακοί και δήλωσαν ότι συνεχίζουν ενωμένοι τον αγώνα τους, με διάθεση διαλόγου με όποιον τον επιθυμεί και αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές και τις πιέσεις κάθε μορφής.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι o κ. Βενιζέλος ζήτησε από την Ομοσπονδία να μην πραγματοποιήσει την απεργία, η οποία, όπως είπε, εάν πραγματοποιηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες του οικονομικού έτους προκαλεί δυσβάστακτη βλάβη στους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς θα παρεμποδιστεί η δημοσιονομική βεβαίωση εσόδων, ζωτικής σημασίας για την Πολιτεία και τους πολίτες.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών μία σειρά από ζητήματα, με κορυφαίο την ανάγκη αποκατάστασης του ηθικού κύρους των στελεχών του Υπουργείου.