Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων για τα παράνομα τυχερά παίγνια, πραγματοποίησε σήμερα (28-12-2011) το μεσημέρι οργανωμένη επιχείρηση σε κατάστημα – καφενείο στο Παγκράτι.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποίησε το Τμήμα Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά οχτώ (8) άτομα. Ειδικότερα, μία (1) αλλοδαπή υπήκοος Γεωργίας, υπεύθυνη του καταστήματος – καφενείου, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια και επτά (7) ακόμα αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, που συμμετείχαν ως παίχτες στη διενέργεια απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δέκα (10) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»

• Δύο (2) τραπέζια διενέργειας παιγνίων με παιγνιόχαρτα, εκ των οποίων το ένα ειδικά διαμορφωμένο για την διεξαγωγή του παιγνίου «TEXAS HOLDE M ».

• Τρεις (3) δέσμες παιγνιοχάρτων με (156) φύλλα συνολικά.

• Δύο (2) βαλίτσες με (576) πλαστικές μάρκες διαφόρων χρωμάτων, αγνώστου χρηματικού αντικρίσματος, που χρησιμοποιούνταν στη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, με παιγνιόχαρτα.

• Το χρηματικό ποσόν των (376) Ευρώ.

• Ένα (1) ασύρματο τηλεχειριστήριο απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων.

Τα παιγνιομηχανήματα που κατασχέθηκαν μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του Ο.Δ.Δ.Υ., ενώ τα χρήματα θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι οκτώ (8) συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αύριο (29-12-2011), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.