Τη μεταφορά του ηγούμενου Εφραίμ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αύριο Τρίτη προανήγγειλε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής. Όπως δήλωσε, υπάρχει σαφής βελτίωση του αναπνευστικού του συστήματος, ενώ σήμερα ο ηγούμενος είναι απύρετος. Η τελική γνωμάτευση των γιατρών προς το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Όρους θα γίνει νωρίς το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 το απόγευμα λήγει η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης του Εφραίμ. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση για την εκτέλεσή του για λόγους υγείας.

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κρατά αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη, καθώς δεν έχουν γνώση της δικογραφίας». Καταλήγει πάντως, ότι η κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.

Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί την Τρίτη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Γ. Καρατζαφέρης: Πρεμούρα να μπει ο Εφραίμ στη φυλακή

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ:

«Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται.

Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη».

Πηγή: skai.gr