Ακινητοποιημένα δεκάδες αυτοκίνητα λόγω αναδίπλωσης νταλίκας στην Κοζάνη εξαιτίας των καιρικών φαινομένων

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τα χιόνια στη βόρεια Ελλάδα.

Το βράδυ της Πέμπτης διεκόπη λόγω πυκνής χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο, ενώ πολλά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στον

στον παρακαμπτήριο επαρχιακό δρόμο Κοίλων – Βατερού Κοζάνης, λόγω αναδίπλωσης νταλίκας.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχιζόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 500 άτομα, ενώ λόγω της ανάγκης για φιλοξενία δόθηκε εντολή ν’ ανοίξει σχολικό συγκρότημα στην Κοζάνη για να διανυκτερεύσουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.

Η Αστυνομία συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει παγετός σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά και να περιορίσουν τις κινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο, αλλά από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπεται νέα επιδείνωση.

Πηγή: skai.gr