Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός έθεσε επίσημα θέμα παράτασης της θητείας της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να τους θέσει το θέμα της επιμήκυνσης της χρονικής διάρκειας πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, ωστόσο, υποστήριξε πως συγκεκριμένη ημερομηνία ποτέ δεν ετέθη. «Στη συμφωνία των αρχηγών δεν μπήκε ρητή ημερομηνία, υπάρχουν βέβαια πολιτικοί αρχηγοί που αναφέρονται σεσυγκεκριμένη ημερομηνία και αυτό το μείζων θέμα της θητείας της κυβέρνησης και των αρμοδιοτήτων θα το συζητήσω σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτή η μεταρρύθμιση είναι μέσα στο κυβερνητικό έργο» φέρεται να είπε στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης είχε υποστηρίξει πως χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη των αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση για να παραταθεί η θητεία.

Πηγή: real.gr