Τον ερχόμενο Ιανουάριο αναμένεται η μελέτη με τον προγραμματισμό αποχωρήσεων – προσλήψεων στο Δημόσιο, με στόχο τη μείωση των απασχολούμενων τουλάχιστον κατά 150.000 μέχρι το 2015.

Το ζήτημα απασχόλησε τη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ενημέρωσε την τρόικα για την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου στο Δημόσιο, την αξιολόγηση και την κινητικότητα των υπαλλήλων, το νέο πειθαρχικό που βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής υπογραφών των συναρμόδιων Υπουργών προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την καλή νομοθέτηση το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, την τομή της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων και τη μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων στο Δημόσιο, καθώς και τη συνεργασία με την task force βάσει της έκθεσης του ΟΟΣΑ και της Λευκής Βίβλου για τη Δημόσια Διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι πρόκειται για το πιο δραστικό μέτρο της διετίας, δίνοντας το ισχυρότερο ποιοτικό μήνυμα των διαρθρωτικών αλλαγών. Υπήρξε συμφωνία ότι τα επείγοντα μέτρα πρέπει να είναι απολύτως αντικειμενικά, αλλά ο σωστός τρόπος εφαρμογής είναι ο συνδυασμός αξιολόγησης με κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων.