Τελεσίγραφο στους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς για ενυπόγραφες διαβεβαιώσεις ως την ερχόμενη Τρίτη, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup για την εκταμίευση της έκτης δόσης,

έδωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λουξεμβούργο.

«Προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, παραμένει η υπογραφή Σαμαρά», διαμηνύουν Βερολινο και Βρυξέλλες, ενώ ανάλογη θέση εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί οπωσδήποτε έως το τέλος του μήνα. Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι η έκδοση ευρωομολόγων ή αντίστοιχων εργαλείων μπορεί να δώσει λύση στην κρίση χρέους.

Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως, παραμένει αμετακίνητος στη θέση του, ότι δηλαδή δε χρειάζεται έγγραφη δέσμευση εκ μέρους του.

«Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω στο θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και επεσήμανε ότι δεν έχει υποβληθεί κάποιο συγκεκριμένο αίτημα στον κ. Σαμαρά.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε στο πρακτορείο Dow Jones ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ρευστότητα για ακόμη 20 ημέρες και το θέμα θα πρέπει να επιλυθεί εντός της εβδομάδας.

Πηγή: skai.gr