«Υπάρχει ένας αφανής υπόγειος πόλεμος, με στόχο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, μέσα και έξω από τη χώρα, πάνω από τα κεφάλια του ελληνικού λαού και αυτοί που τον κάνουν δεν έχουν ονοματεπώνυμο»,

δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης. Στη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συνεργασίας, ο υπουργός Εσωτερικών,

Τάσος Γιαννίτσης, τόνισε ότι «την ώρα που η Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να πάει μπροστά η Ελλάδα, υπάρχει ένας αφανής υπόγειος πόλεμος, που στόχο έχει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση».

Ο κ. Τ. Γιαννίτσης επισήμανε ότι το ’94 για να μην υποτιμηθεί η δραχμή και παρά τις ισχυρές κερδοσκοπικές πιέσεις, ο Λ. Παπαδήμος έδωσε μια τιτάνια μάχη και την κέρδισε».

«Η κοινωνία έχει υποχρέωση να έχει μνήμη και να αντιστέκεται στις λοβοτομές. Υπάρχουν δυνάμεις που δρουν υπόγεια, παίζουν ή φλερτάρουν με την εμβάθυνση της κρίσης», είπε ο κ. Γιαννίτσης.

«Προσωπικά αισθάνθηκα την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ακόμα και αν η μάχη χαθεί. Και άλλοτε το έκανα. Αισιοδοξώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει υπεύθυνα τη δουλειά της και θα παραδώσει στο πολιτικό σύστημα».

Ο κ. Γιαννίτσης επέκρινε όσους μιλάνε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ότι «η εθνική κυριαρχία κερδίζεται με πολιτικές που προσφεύγουν λιγότερο στα δάνεια, με πολιτικές που κατανοούν μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει η δανειοδότηση».

Πηγή: skai.gr