Την πρόθεσή της να ασκήσει έντονες πιέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης εξέφρασε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή η τέως υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή.

«Θα πιέσω όσο μπορώ για οικουμενική κυβέρνηση» δήλωσε, ενώ για το δημοψήφισμα δήλωσε ότι εφόσον γίνει, θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Για το δημοψήφισμα ανέφερε επίσης ότι «έχει αποδέκτες εντός εκτός Ευρώπης και εντός και εκτός Ελλάδας.

Η δανειακή σύμβαση θέλει πολλή ανάλυση, πολλή στόχευση, και δρομολογεί νέο μοντέλο διαχείρισης των χρεοκοπημένων ή υπό χρεοκοπία χωρών της Ευρώπης. Το δημοψήφισμα έρχεται να συζητήσει τι θα συζητηθεί γενικά στην Ευρώπη» σημείωσε η κ. Μπατζελή.

Η βουλευτής τάχθηκε κατά της διενέργειας προώρων εθνικών εκλογών υποστηρίζοντας ότι θα φέρουν τη λύτρωση στο ΠΑΣΟΚ αλλά όχι στη χώρα. «Δεν είναι λύση για τη χώρα οι εκλογές (…) θα οδηγήσουν σε ακυβερνησία θα υπάρχουν δυνάμεις που δεν θα μπορούν να συνεργαστούν» εκτίμησε.

Καταλόγισε δε, έλλειψη συναινετικής αντίληψης από τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός κατέληξε στο δημοψήφισμα μετά την άρνηση Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας.

 

 

Πηγή: skai.gr