Το αλκοόλ φαίνεται ότι «σκότωσε» τη διάσημη βρετανίδα τραγουδίστρια Έιμι Γουάνιχαουζ. Η ιατροδικαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθούν

τα αίτια του θανάτου της Γουάινχαουζ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν «αιφνίδιο και τυχαίο θάνατο» που προκλήθηκε μετά την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών.

Το πόρισμα αυτό επιβεβαιώνει την υπόθεση που είχε γίνει αρχικά ότι ο θάνατός της μπορεί να προκλήθηκε από μια μαζική απορρόφηση οινοπνεύματος στον οργανισμό έπειτα από περίοδο αποχής.

«Είχε καταναλώσει τόσο μεγάλη δόση αλκοόλ, είχε 416 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά δέκατο λίτρου αίματος, τυχαία συνέπεια του οποίου, σε ένα τέτοιο επίπεδο, ήταν να προκληθεί ο αιφνίδιος και τυχαίος θάνατός της», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας.

Το επίπεδο αυτό αλκοόλης στο αίμα της ανταποκρίνεται στο πενταπλάσιο του θεσπισμένου ορίου για τους οδηγούς.

Μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι η διάσημη τραγουδίστρια, που ήταν γνωστή για τις καταχρήσεις της, δεν είχε πιει σταγόνα αλκοόλ για τρεις εβδομάδες πριν την ημέρα του θανάτου της στις 23 Ιουλίου στο σπίτι της στο Λονδίνο.

Ο αστυνόμος που έφτασε στην οικία της μετά από τηλεφωνική κλήση του σωματοφύλακά της, δήλωσε ότι γύρω από την κρεββατοκαμαρά της βρήκε πεταμένα άδεια μπουκάλια βότκας.

Πηγή: skai.gr