Αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις εκπροσώπων της ΕΕ και τραπεζιτών που είχαν διακοπεί, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε την τάση που διαφαινόταν ότι απόψε θα υπάρξει “πολιτική απόφαση”

για μια συνολική κατεύθυνση, χωρίς λεπτομέρειες επί όλων των ζητημάτων. Δεν απέκλεισε το γεγονός οι λεπτομερείς αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα το Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμη πηγή της ΕΕ, μετέδωσε ότι οι συζητήσεις βρέθηκαν σε αδιέξοδο, λόγω διαφωνίας για τις εγγυήσεις των νέων ομολόγων.

Το πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμη πηγή της ΕΕ κάνει λόγο για διακοπή των συζητήσεων λόγω διαφωνίας για τις εγγυήσεις των νέων ομολόγων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν αποκλείεται μία μη εθελοντική συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Στο μεταξύ, τηλεδιάσκεψη θα έχει στις 6:30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός με τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες. Το πρωί οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες είχε αποφασισθεί ότι η επιτροπεία είναι κόκκινη γραμμή.

Πηγή: skai.gr